NEMA KLOPA, NEMA PROBLEMA: Liverpul pod palicom Arnea Slota igra sjajan fudbal i "melje" sve pred sobom

V.M.

02. 10. 2024. u 07:35

FUDBALERI Liverpula će u okviru drugog kola Lige šampiona ugostiti Bolonju na čuvenom "Enfildu" (21.00).

FOTO: Tanjug/AP

Iako su mnogi mislili da će odlazak Jirgena Klopa sa klupe Liverpula znatno oslabiti engleskog giganta, to na startu sezone nije slučaj, njegovo mesto preuzeo je Arne Slot koji dokazuje da se radi o sjajnom treneru i "redsi" beleže veoma dobre rezultate.

Nakon šest odigranih kola prvi su na tabeli Premijer lige sa 15 osvojenih bodova, a veoma uspešno su započeli i Ligu šampiona jer su u prvom kolu dominantno savladali Milan na "San Siru" sa 3:1, a razlika je mogla biti i veća da su iskoristili još nekoliko od brojnih šansi koje su stvorili.

Arne Slot je odlično naštelovao ekipu i pored toga što preko leta Liverpul nije doveo ozbiljnija pojačanja, za sada se njegovo dovođenje pokazalo kao pun pogodak i u klubu se nadaju da će nastaviti sa sjajnim igrama koje pružaju na startu sezone.

Još jedan tim koji je preko leta promenio trenera je Bolonja, napustio ju je "mađioničar" Tijago Mota koji je preuzeo Juventus, a na njegovo mesto doveden je Vinčenco Italijano koji je prethodne dve sezone vodio Fiorentinu do uzastopnih finala Lige konferencija.

Pored Mote, veliki gubitak za goste bio je i odlazak Džošue Zirkzea koji je pojačao Junajted i na taj način napravljena je velika "rupa" u timu zbog uticaja talentovanog Holanđanina na fudbal koji su igrali "crveno-plavi" prošle sezone.

Očekivano ove beleže slabije rezultate, Italijana ne uspeva da pokrene ekipu kao Mota i nakon šest odigranih kola zauzimaju 13. mesto na tabeli.

Ono što je zanimljivo kod Bolonje je to da je ona neporažena na poslednjih pet mečeva, međutim, odigrala je čak četiri remija u tom periodu, a jedan od njih bio je onaj sa Šahtjorom na otvaranju Lige šampiona (0:0).

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Harvija Eliota i verovatno Endija Robertsona koji se za vikend povredio u pobedi Liverpula nad Vulverhemptonom (2:1), dok će kod gostiju meč sigurno propustiti Ferguson, Pobega i El Azuzi, dok je pod velikim upitnikom Santijago Kastro.

Kvalitet i forma su na strani "redsa" koji su poznati kao sjajna domaćinska ekipa, očekujemo njihov rutinski trijumf, a posebnu pažnju treba obratiti na Salaha koji ima priliku da postane prvi igrač ikada koji je postigao bar po jedan gol na pet vezanih utakmica Lige šampiona odigranih na "Enfildu".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više