SITI SE VRAĆA NA POBEDNIČKU STAZU: "Građani" bi danas trebali da postignu veliki broj golova!

V.M.

01. 10. 2024. u 07:30

U drugom kolu Lige šampiona fudbaleri Mančestera sitija ne bi trebali da imaju previše problema da upišu prvu pobedu jer gostuju jednoj od najslabijih ekipa u takmičenju, Slovanu iz Bratislave. Meč se igra na stadionu "Tehelne pole" i počeće u 21 čas.

FOTO: AP/Tanjug

Mančester siti je silovito krenuo sezonu, rutinski je pobeđivao sve svoje rivale, međutim, povrede ključnih igrača su ga usporile, tako da je vezao tri remija u svim takmičenjima.

Prvo se na tribine posle meča sa Interom preselio Kevin de Brujne koji bi uskoro trebao da se vrati na teren, a nakon toga je dosta ozbiljniju povredu doživeo jedan od najboljih fudbalera današnjice Rodri, koji će propustiti ostatak sezone, što je veliki udarac za "građane".

Bez njih na terenu, ovaj tim nije isti, gosti ne stvaraju veliki broj šansi i vidno su bezopasniji bez njih, što se i ogleda u rezultatima.

Međutim, današnji rival im je ekipe Slovana koja je po kvalitetu dosta slabija i Siti ne bi trebao da ima problema sa osvajnjem čitavog plena, a posebno dobar dan bi mogao imati Erling Holand koji je na poslednja tri susreta postigao "samo" jedan gol, premalo za njegove standarde s obzirom na to da je u dresu "građana" na 106 utakmica 100 puta tresao mrežu.

Što se tiče domaćina, on je napravio veliki uspeh samim plasmanom u Ligu šampiona i malo ko je očekivao da će se naći u najjačem evropskom takmičenju, u kojem su poslednji put igrali u sezoni 1992/93.

Sam plasman je oduševio sve u klubu i navijače, međutim, u prvom kolu su videli da će igranje u Ligi šampiona biti izuzetno teško i verovatno bolno za domaćina koji je primio čak pet golova protiv Seltika na "Seltik parku" (1:5).

Nakon susreta protiv Sitija, Slovan će igrati protiv Đirone i Dinama protiv kojih bi možda i mogao da dođe do iznenađujućih bodova, ali danas očekujemo da doživi ubedljiv poraz od Sitija koji je oran da se vrati na pobedničku stazu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2-2&4+ (kvota 1,76)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više