TSC IGRA NA VELIKI BROJ GOLOVA: Kada Topolčani povedu, na kraju i pobede

O. M. 03. 10. 2024. u 09:54

TSC gostuje Astani u okviru prvog kola Lige konferencija. Utakmica na "Astana areni" igra se od 18.45.

Tanjug/AP

TSC će se takmičiti u Ligi konferencija prvi put. Stigli su ovde iz plej-ofa za Ligu Evrope, nakon što su poraženi od Makabija iz Tel Aviva ukupnim rezultatom 8:1.

Tako nisu uspeli da ponove uspeh iz prošle godine, kada su igrali grupnu fazu drugog po važnosti evropskog klupskog takmičenja. Osvojili su poslednje mesto u veoma teškoj grupi, sa Vest hemom koji je sezonu pre osvojio Ligu konferencija i sa Olimpijakosom koji je tu sezonu završio trijumfom u Ligi Evrope, kao i nemačkim predstavnikom Frajburgom.

TSC je odigrao ukupno 12 utakmica u evrokupovima, ali je upisao samo jednu pobedu i to na svom evrodebiju protiv moldavskog Petrokuba u prvom pretkolu Lige Evrope 2019/20. U narednoj rundi Topolčani su se suočili sa rumunskim FCSB, poznatijim kao Steaua iz Bukurešta, u utakmici koja je oborila rekord evropskih kupova, kao i prva i do sada jedina od 24.000 odigranih pod okriljem UEFA u kojoj su obe ekipe postigle bar po pet pogodaka. Bilo je 6:6 u regularnom toku, da bi Steaua bila srećnija u izvođenju jedanaesteraca. 

Inače, problem s kojim se suočava TSC kad igra u Evropi je taj što ne znaju da kalkulišu i igraju na rezultat. Zato su u čak devet od poslednjih 11 utakmica primili tri ili više golova. 

Ekipa Jovana Damjanovića, koji je na početku sezone zamenio Žarka Lazetića, nema dobar početak sezon. Pobedili su u samo četiri od svojih 11 takmičarskih mečeva. U jednom trenutku imali su pet vezanih poraza, računajući i tri u prvenstvu. S druge strane, svaki put kada prvi postigne gol na utakmici, TSC i pobedi.

Izlazak iz krize najavili su pobedom od 5:2 nad Novim Pazarom, a potvrdili pobedom od 2:1 na gostovanju Čukaričkom.

Astana se takmiči u glavnom žrebu Lige konferencija drugu godinu zaredom, ali će sigurno pokušati da poboljšaju prošlogodišnji rezultat zbog kojeg su eliminisani u grupnoj fazi. Tada su osvojili samo četiri boda i zauzeli treće mesto u grupi.

"Žuto-plavi" će se osloniti na domaći teren, jer su pet od njihovih sedam pobeda u dosadašnjem takmičenju ostvarili u Astani, uključujući tri u kvalifikacionim rundama ove sezone u kojima su postigli deset golova i primili samo jedan.

Treba napomenuti da ekipa Grigorija Babajana nije uspela da pobedi nijednu utakmicu kod kuće u prošlogodišnjoj grupnoj fazi.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više