DUŠAN VLAHOVIĆ JE KLJUČ USPEHA JUVENTUSA: Tijago Mota ruši dva klupska rekorda u Ligi šampiona

O. M. 02. 10. 2024. u 10:17

U jednom od najzanimljivijih okršaja sastaće se RB Lajpcig i Juventus, a meč na Red bul areni u Lajpcigu zakazan je za 21 čas.

FOTO: Tanjug/AP

Juve je u prvom kolu sa 3:1 savladao PSV iz Ajndhovena. Novi trener Tijago Mota na toj utakmici je izveo najmlađi tim Juventusa u istoriji Lige šampiona, sa prosekom od 25 godina i nepuna tri meseca. Odužio mu se već na startu 19-godišnji Kenan Jildiz prvim golom na meču, ali je epitet igrača utakmice poneo nešto stariji Nikolas Gonzales, koji je upisao gol i asistenciju.

Na toj utakmici, kao ni na sledećoj protiv Napolija u Seriji A, nije blistao Dušan Vlahović, pa su se senzacionalistički mediji odmah bacili u hajku na srpskog internacionalca koji im je ubrzo, međutim, zapušio usta, sa dva gola u pobedi "stare dame" nad Đenovom, kojom je prekinut niz od tri remija bez golova u Seriji A. Posle tog fantastičnog nastupa Tijago Mota je izjavio da je Vlahović ključni igrač u njegovom timu.

"Bjankoneri" odavno nisu igrali ovako dobro. Na sedam utakmica u sezoni ostvarili su četiri pobede i tri neodlučene. Primili su samo jedan gol, a dali 12, po tri u svakoj pobedi. PSV Ajndhoven, izrazito napadački orijentisan tim, jedini je postigao gol protiv "bjankonera" čija odbrana deluje neprobojna, što i ne čudi kada se zna kako je Tijago Mota prošle godine postavio igru Bolonje.

U Seriji A nisu primili nijedan gol na šest utamica i trenutno su drugi sa 12 bodova, jednim manje od lidera Napolija.

Uoči ove utakmice Mota pred sobom ima dva zadatka - prvi da prekine niz od tri Juventusova poraza na gostovanjima u Ligi šampiona i drugi, da postane tek treći trener u istoriji Juventusa koji je vezao dve pobede u prva dva kola Lige šampiona. Do sada je to uspevalo samo Marčelu Lipiju u šampionskoj sezoni 1995/96 i Fabiju Kapelu devet godina kasnije.

S druge strane, fudbaleri Lajpciga otvorili su novu sezonu Lige šampiona nesrećnim porazom od Atletiko Madrida. Vodili su sa 1:0, ali nisu uspeli da zadrže vođstvo i primili su gol u 90. minutu. To im je jedini neuspeh od početka sezone.

U Bundesligi, Lajpcig tek treba da okusi poraz, zabeležio je tri pobede i dva remija, što ih drži na trećem mestu na tabeli. Posebno su impresionirali u pobedi protiv Bajera iz Leverkuzena, gde su u prvom poluvremenu gubili sa 2:0, ali su na kraju preokrenuli rezultat i slavili na gostujućem terenu pobedu od 3:2.

Prošlog vikenda su odigrali sjajnu utakmicu, deklasirali Augzburg sa 4:0, a u toj utakmici istakao se Benjamin Šeško sa dva gola.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,32)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više