JOVIĆ NA TRIBINAMA, PAVLOVIĆ NA KLUPI: Trener Milana ne veruje Srbima

O. M. 01. 10. 2024. u 08:40

U jednom od derbija drugog kola Lige šampiona sastaće se Bajer Leverkuzen i Milan. Utakmica na "Bajareni" igra se u utorak, od 21.00.

Foto: Profimedia

Aktuelni šampion Nemačke otvorio je svoju evropsku sezonu na ubedljiv i dominantan način, pobedivši Fejenord sa 4:0 u gostima. Dvostruki strelac bio je Florijan Virc, jedan gol je postigao Aleks Grimaldo, dok je Timon Velenrojter postigao autogol.

Prethodnog vikenda gostovali su minhenskom Bajernu na "Alijanc areni" u derbiju dva najbolja tima Bundeslige. Završeno je bez pobednika rezultatom 1:1. Bavarci su bili opasniji u napadu, ali je odbrana Leverkuzena pokazala visok nivo koncentracije i discipline. Jedini pogodak za tim Šabija Alonsa postigao je Robert Andrih.

Leverkuzen ove sezone igra veoma efikasan fudbal. Pre susreta sa Bajernom postigli su četiri gola u tri uzastopne utakmice. U domaćem prvenstvu postigli su ukupno šest golova na utakmicama na svom stadionu. Polovinu od ukupno 14 golova u Bundesligi postigli su Virc (četiri) i Nigerijac Viktor Bonifejs (tri).

S druge strane, fudbaleri Milana nisu baš najbolje krenuli u novu sezonu u Evropi. Kod kuće su izgubili od Liverpula sa 3:1. Iako su bolje otvorili meč i poveli sa 1:0 zahvaljujući golu Kristijana Pulišića, do kraja meča primili su tri gola.

Ipak, u domaćem šampionatu igraju sve bolje. Posle slabog starta, ostvarili su tri uzastopne pobede, što im je značajno podiglo samopouzdanje. Savladali su Veneciju sa 4:0, Inter s 2:1 i Leće s 3:0. Najefikasniji igrač Milana je Kristijan Pulišić, koji je postigao četiri gola.

Pobedu u derbiju Dela Madonina Milanu je doneo defanzivac Gabija, koji je time sebi kupio mesto u timu i protiv Lečea, a da li će se trener "rosonera" i protiv Leverkuzena odlučiti za njega ili se u startnih 11 u paru sa Tomorijem vraća srpski reprezentativac Strahinja Pavlović, biće poznato tek u poslednjem trenutku. Jedno je sigurno, u timu Milana neće biti Luke Jovića, koji nije ni registrovan za Ligu šampiona.

Trener Bajera Šabi Alonso nikada do sada nije vodio svoju ekipu protiv Milana, ali je bio učesnik onog epskog dinala Lige šampiona u kome je Liverpul posle preokreta u drugom poluvremenu stigao do penala i osvojio ušati pehar. Španski stručnjak tada je bio jedan od sigurnih izvođača udaraca sa bele tačke. Ali je dve godine kasnije doživeo i poraz od istog rivala.

Leverkuzen nije uspeo da postigne gol na samo dve od poslednjih 60 utakmica, a odbrana Milana ne uliva poverenje da može da spreči nemačku ekipu da postigne bar dva.

NAŠ TIP: 1X&D2+ (kvota 1,58)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više