HRVAT DOBIJA ZEMLJAKA U ROMI: "Vučica" je izašla iz rezultatske krize, ali problemi u klubu se gomilaju

O. M. 29. 09. 2024. u 12:13

ROMA dočekuje Veneciju u šestom kolu italijanske Serije A. Utakmica se igra na "Olimpiku" od 15 časova.

Foto: Profimedia

Stvari polako idu na bolje za "vičicu" za šta nemale zasluge idu novom treneru Ivanu Juriću koji je uspeo da samo nekoliko dana posle preuzimanja posla od Danijelea de Rosija donese prvu pobedu "đalorosima".

Uskoro bi u Romi trebalo da dođe do još nekih promena, konkretno traži se novi izvršni direktor nakon što je Ana Soloku podnela ostavku kao reakciju na bes navijača koji se nisu složili sa smenom klupske legende, što Danijele de Rosi svakako jeste.

Pošto je na trenersko mesto došao jedan Hrvat, italijanski mediji kao glavnog kandidata za novog Izvršnog direktora pominju drugog, a to bi trebalo da bude Zvonimir Boban.

Bilo kako bilo, problemi u Romi se nastavljaju uprkos perkidu serije bez pobede. Navijači za sve krive američke vlasnike kojima je biznis a ne fudbal vodilja u rukovođenju Romom.

Romu je tokom nedelje delilo pet minuta od pobede protiv Bilbaa u prvom kolu Lige Evrope, a taj remi bio je četvrta utakmica "vučice" bez poraza, što je jedna od retkih ako ne i jedina pozitivna stvar u ovom trenutku.

Igrači Venecije dolaze u Rim raspoloženi posle pobede nad Đenovom od 2:0. Trener Euzebio di Frančesko bio je oduševljen naporima svog tima, naročito mladim igračima kojima je pružio šansu "da steknu prvoligaško iskustvo".

Venecija nema pobedu u gostima od februara 2022. godine kada je savladala Torino i uspela ja da osvoji samo dva boda na strani od tada. Možda postoji neka nada da će se taj niz prekinuti, jer je jedan od tih remija bio 1:1 sa Romom u maju 2022. godine.

Roma je uprkos svim problrmima favorit protiv Venecije koja je veoma loša u gostima i prima najviše golova od svih timova u Seriji A u prvih 30 minuta meča, po jedan u proseku na utakmici.

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 2,16)

Pogledajte više