OVO SE LIONU JOŠ NIJE DESILO OD STARTA SEZONE: Tuluz previše luta ove sezone

O. M. 29. 09. 2024. u 11:07

LION gostuje Tuluzu u šesom kolu francuske Lige 1, od 15 časova ove nedelje.

FOTO: EPA

Sa samo jednom pobedom u prvih pet ligaških utakmica, Tuluz luta oko donje polovine tabele Lige 1 u ranoj fazi kampanje. Ekipa Karlesa Martineza Novela izgubila je sa 2:0 u Brestu u prethodnoj rundi.

Bio je to drugi poraz Tuluza na poslednja tri gostovanja, a toliko su imali u prethodnih deset, što pokazuje koliko je ova ekipa pala u formi u poslednje vreme.

Ni kod kuće se nisu proslavili, ali su prethodni put pobedili Avr sa 2:0 i sada imaju priliku da prvi put posle avgusta 2019. godine vežu dve domaće utakmice bez primljenog gola.

Što će, naravno, biti veoma teško da se ostvari, imajući u vidu da im u goste dolazi Olimpik iz Liona. Pre pobede protiv Avra bili su u seriji od sedam utakmica bez trijumfa, koja je i počela porazom od Liona sa 3:2 na svom terenu.

Lion dolazi kao favorit, u najboljem slučaju po Tuluz, blagi favorit i to samo zato što ove sezone još nema pobedu u gostima. Ali, ima veliku pobedu nad Olimpijakosom u Ligi Evrope koja je podigla samopouzdanje ekipe na maksimum.

Lion ove sezone još nijednom nije vodio na poluvremenu, što je podatak koji mora da se uzme u obzir kada se tipuje ova utakmica.

NAŠ TIP:   |X2&X2(kvota 1,65)

Pogledajte više