GOSTI SU FAVORITI, ALI ČEKA IH I TEŽAK ISPIT U LIGI ŠAMPIONA: Povratnik u Premijer ligu nije imao sreće sa žrebom na startu sezone

O. M. 29. 09. 2024. u 10:39

U pretposlednjoj utakmici šestog kola engleske Premijer lige, od 15 časova na stadionu "Portman Roud", sastaju se Ipsvič i Aston Vila.

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Ipsviča su do sada ostavili pozitivan utisak. Posle 20 godina vratili su se u Premijer ligu i pokazali da imaju dovoljno kvaliteta da se takmiče u elitnom razredu engleskog fudbala.

Ove pohvale nekome mogu da zvuče čudno kada se pogleda tabela i vidi da je Ipsvič na 16. mestu na tabeli sa tri boda i bez pobede, ali treba reći da je ovo tim koji je vezao tri utakmice bez poraza i to je uspeo nakon što se u prva dva kola suočio sa najtežim mogućim zadatkom, igranjem protiv Liverpula i Mančester sitija. Uz gostovanja Brajtonu i Sautemptonu, kao i meč kod kuće sa Fulamom, teško da su i najveći optimisti među navijačima Ipsviča uopšte očekivali da će posle pet kola njihovi ljubimci imati više od tri boda.

Neće im biti lako ni danas kada na Portman roud dolazi učesnik Lige šampiona, Aston vila.

Trenutno trećeplasirani tim lige, sa 12 bodova, izgubio je samo od Arsenala, a u svakoj od četiri pobede, ekipa Unaja Emerija postigla je barem po dva gola. Najbolji strelac tima, Kolumbijac Džon Duran, postigao je četiri gola, svaki posle ulaska sa klupe za rezerve.

Vila je odlično startovala u Ligi šampiona, gde se vratila posle četiri decenije i na startu osvojila tri boda pobedom od 3:0 na Jsang bojsom. Takođe su bili uspešni i na startu Lig kupa gde je kombinovani sastav nadigrao nižerazrednu ekipu Vajkoma.

Da Vilu tokom naredne nedelje ne očekuje teško gostovanje minhenskom Bajernu, dvojka bi bila lagan fiks, ovako smo se odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,73)

Pogledajte više