MAGIJA ĐIRONE JE NESTALA: Selta nesrećno izgubila bodove od Atletika

O. M. 29. 09. 2024. u 10:12

ĐIRONA gostuje Selti iz Viga u osmom kolu španske La lige.

Profimedia

Nakon solidnog početka sezone za Seltu, zamah je stao. Pobedili su u prve dve utakmice sezone, ali je usledio niz odpet utakmica u kojima su ostvarili samo jednu pobedu. U četvrtak mora se reći da nisu imali ni sreće protiv Atletiko Madrida gde su primili gol za 0:1 u zaustavnom vremenu, a može se slobodno reći da su zaslužili i više od jednog boda.

Trener Klaudio Giraldes je bio očigledno iznerviran načinom poraza njegove ekipe, rekavši da „fudbal ponekad nije fer“. Ovaj poraz bio je prvi ovosezonski na Balaidosu i prvi u kome Selta nije postigla gol na svom terenu, a samo su Real Madrid i Barseona uioči ovog kola bili uspešniji domaćini. Odigravši svoj meč osmog kola koji je bio njihov čak peti kod kuće, sada je i Osasuna isšred galicijske ekipe.

Selta bi sada mogla da doživi treći uzastopni poraz, što joj se nije desio od maja prošle godine.

S druge strane, Đirona je već u uvodnim kolima pokazala da ove sezone neće biti tako uspešna kao prošle, mada se mora reći da su "crveno-beli" imali i težak raspored, a igraju i na dodatnom frontu i to najtežem, Ligi šampiona. Trenutno je Mićelova ekipa u seriji od četiri utakmice bez pobede, što im se nije desilo tookom čitave prošle sezone.

Napad Selte predvode klupska legenda Jago Aspas i Borha Iglesijas koji je prošle godine malo igrao za šampionsku ekipu Bajera iz Leverkuzena. Njih svojica postigla su već po tri gola, a za Đironu je ovaj potonji prava Nemeza jer je protiv njih u dresu Betisa, čiji je i dalje zvanično član na pozajmici u Vigu, postigao pet golova na tri utakmice, dve u Primeri i jednoj u Segundi.

U timu Selte neće biti Mihajla Ristića pošto se povremeni reprezentativac Srbije još oporavlja od povrede.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 2,12)

Pogledajte više