ĐEKEREŠ JE NEZAUSTAVLJIV: Švedska gol-mašina večeras "puni" Estoril

O. M. 27. 09. 2024. u 12:38

ESTORIL i Sporting u petak od 21.15 otvaraju sedmo kolo portugalskog šampionata. Mesto odigravanja utakmice biće stadion "Antonio Koimbra da Mota".

Profimedia

Posle lošeg starta i dva uzastopna poraza, fudbaleri Estorila počeli su da beleže solidnije rezultate. Posle poraza od Santa Klare (1:4) i Vitorije Gimarais (0-1), ostali su neporaženi u poslednje četiri utakmice.

Ipak, tri puta su remizirali – protiv Žila Visentea (0:0), Boaviste (0:0) i Rio Avea (2:2). Ostvarili su jednu pobedu, savladavši Nacional sa 1:0 na svom terenu zahvaljujući golu Žoaa Karvalja. Imaju problema sa efikasnošću, postigli su samo četiri gola do sada, a samo tri ekipe u ligi su manje efikasne.

S druge strane, Sporting beleži dominantne rezultate od početka sezone. Pobedili su u svih šest utakmica na prvenstvu i jedini su tim sa maksimalnim učinkom. Njihova gol-razlika je impresivnih 22:2!

U ovom pobedničkom nizu savladali su jednog od najvećih rivala, Porto, s rezultatom 2:0. Takođe, upisali su pobedu na otvaranju nove sezone Lige šampiona, savladavši Lil sa 2:0 na svom terenu, golovima Viktora Đekereša i Zenoa Debasta.

Đekereš je bukvalno nerešiva enigma za defanzivce u portugalskom šampionatu. Već je postigao 10 golova i verovatno je već obezbedio odbranu naslova najboljeg strelca lige. Prošle sezone je u portugalskoj ligi postigao 29 golova i upisao 10 asistencija.

NAŠ TIP: 2&G3+ (kvota 1,86)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više