"ŠEŠIRDŽIJE" HVATAJU ZALET: "Hodočasnici" će teško izbeći poraz kod kuće

O. M. 27. 09. 2024. u 11:43

PLIMUT će u petak uveče ugostiti Luton, nadajući se pobedi koja će ih držati podalje od zone ispadanja Čempionšipa. Utakmica se igra na "Houm parku" od 21 čas.

Profimedia/ IMAGO

Nijednoj ekipi ne ide baš najbolje ove sezone. "Hodočasnici" su na 20. mestu, a Luton drži 15. poziciju.

Plimut je tek pre dve nedelje ostvario prvu pobedu u sezoni, kada su na svom "teatru zelenih" savladali Sanderlend sa 3:2 u pravom triler meču. Gosti su rano poveli, domaći preokrenuli sredinom drugog poluvremena, a onda primili gol pet minuta pre kraja, da bi, kada se već mislilo da neće biti ništa od prve pobede, radost navijačima doneo kapiten Džo Edvards u trećem minutu nadoknade.

Plimut je u prvom kolu katastrofalno poražen od Šefild venzdeja sa 4:0, ali je u ostalim utakmicama bilo gusto, dva puta su odigrali nerešeno, a dva puta izgubili sa po 1:0. 

Luton je uprkos ambicijama da se ekspresno vrati u Premijer ligu loše počeo sezonu, sa samo jednim bodom iz prve četiri utakmice, ali su "šeširdžije" potom vezale dve pobede i sada se lakše diše na "Kenilvort roudu".

Ipak, zebnja među navijačima ostaje, jer ekipa je vrlo neefikasna i samo su Kardif (jedan gol), Preston (tri) i Stouk (četiri) postigli manje golova od Lutona.

Imajući u vidu da ni Plimut nije ništa agresivniji, ovde ne bi trebalo da bude mnogo golova, naročito što će obe ekipe želeti da izbegnu poraz. Ipak, čini se da je Luton u zamahu pa će izabranicima Vejna Runija biti teško da izvuku nešto više od boda danas.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više