PARIŽANI SE VRAĆAJU NA POBEDNIČKU STAZU: Večerašnji protivnik PSŽ-a se baš muči na gostovanjima

V.M.

27. 09. 2024. u 10:50

JEDAN od derbija šestog kola francuske Lige 1 biće odigran večeras na "Parku prinčeva" kada PSŽ bude ugostio Ren (21.00).

Foto: Profimedia

Perfektan skor Parižana narušen je proteklog vikenda nakon, sada već tradicionalnog, remija sa Remsom (1:1), ali zbog bolje gol-razlike u odnosu na Marselj i Monako koji takođe imaju po 13 osvojenih bodova.

PSŽ je u uvodnih pet kola postigao čak 17 golova, što znači da u proseku daje 3,4 gola po utakmici, što je posebno impresivno ako se uzme u obzir da je letos klub napustio najbolji igrač tima Kilijan Mbape.

Pored dobrih igara u prvenstvu, domaćini su i Ligu šampiona započeli trijumfom nad Đironom (1:0), tako da četi Luisa Enrikea za sada ide odlično bez pomenutog Mbapea.

Ulogu lidera i glavnih golgetera preuzeli su krilni fudbaleri Dembele i Barkola, dok se trebaju nahvaliti i nastupi sjajnog portugalskog veznjaka, Vitinje koji je jedan od najboljih na svetu na svojoj poziciji.

Sa druge strane, Ren je promenljivo otvorio sezonu, fali mu konstantnosti u igri, a to smo videli i na njegovom poslednjem meču kada je u poslednjim trenucima ispustio pobedu protiv Lansa (1:1).

Na pet utakmica gosti su sakupili sedam bodova i trenutno zauzimaju osmo mesto na tabeli Lige 1.

Ono što muči "crveno-crne" su nastupi u gostima, doživeli su uzastopne poraze na strani i ukoliko večeras napuste "Park prinčeva" pognute glave, biće to prvi put nakon godinu i po dana da su doživeli tri vezana poraza u gostima.

Zanimljivo je da je Ren na svakom od tih mečeva postizao bar po gol, ali to nije bilo dovoljno da izbegne poraz, tako da uz pobedu PSŽ-a tipujemo da će oba tima zatresti mrežu.

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 2,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više