PETAK JE, ZNAČI DORTMUND NE GUBI: "Milioneri" imaju neverovatan skor kada igraju na ovaj dan pred svojim navijačima

V.M.

27. 09. 2024. u 10:00

PRVU utakmicu petog kola nemačke Bundeslige odigraće Borusija Dortmund i Bohum koji se večeras sastaju na "Vestfalenu" od 20.30.

Foto: Profimedia

Nakon solidnog otvaranja prvenstva i sedam osvojenih bodova u uvodna tri kola, Dortmund je proteklog vikenda doživeo pravu katastrofu na gostovanju Štutgartu koji ga je više nego ubedljivo savladao sa 5:1.

Menadžer ekipe Nuri Šahin bio je razočaran nastupom svojih izabranika, ali vremena za tugovanje nema jer se "milioneri" brzo vraćaju u akciju, a tradicija njihovih ligaških mečeva igranih petkom govori da bi ovo moglo biti plodno veče za njih.

Pre dve nedelje, Borusija je pobedila Hajdenhajm sa 4:2 i tako izjednačila rekord Verdera po broju neporaženih utakmica na domaćem terenu odigranih petkom, čak 37 mečeva na kojima je nekadašnji šampion Evrope upisao 28 pobeda uz devet remija.

Takođe, vredi napomenuti da je na poslednjih pet međusobnih duela ovih timova Borusija upisala tri pobede, a poslednju od njih ostvarila je na "Signal iduna parku" krajem januara (3:1).

Što se tiče gostujućeg tima, on je veoma loše započeo kampanju, Bohum je Bundesligu započeo sa tri vezana poraza, a do prvog boda došao je u prošlom kolu protiv Holštajn Kila (2:2).

Izgleda da će se i ove godine Bohum grčevito boriti za opstanak i verujemo da večeras nema šta da traži na "Signal iduna parku".

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,82)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više