"PIRATI" SE BUDE: I domaći tim je popravio formu, ali bez šest igrača dočekuje učesnika Lige šampiona

O. M. 27. 09. 2024. u 09:45

BREST će u petak otputovati na stadion "Abe Dešan", gde će igrati protiv Oksera u šestom kolu Lige 1.

Foto Profimedia

Domaći tim trenutno zauzima 16. mesto na tabeli sa tri boda iz pet utakmica, dok su gosti na 11. poziciji sa dve pobede i tri poraza u prvoligaškim mečevima.

Okser je počeo svoj povratak u Ligu 1 (drugi put u četiri sezone) zapanjujućom pobedom protiv Nice od 2:1, zahvaljujući golu Lasa Kulibalija u 95. minutu, ali su od tada pretrpeli četiri uzastopna poraza.

Iako su u poslednjem nastupu izgubili od Monpeljea sa 3:2, trener Kristof Pelisije može da bude zadovoljan nastupom svoje ekipe, koja se dobro nosila sa kvalitetnijom ekipom Lige 1.

Domaći tim mogao bi da ostane bez šest igrača zbog povreda. Gideon Mensa, Anže Loik N'gata, Sad Aguzul, Natan Kijala i Kulibali verovatno neće biti u timu, dok bi Žubal mogao da izostane nakon što je zbog povrede zamenjen u 44. minutu poraza od Monpeljea. 

Posle impresivnog skoka sa 14. mesta u sezoni 2022/23 na treće mesto prošle sezone, Brest je do sada imao poteškoća da ponovi taj uspeh ove sezone. Ekipa Erika Roja pretrpela je težak poraz od Marseja sa 5:1 na otvaranju sezone, nakon čega su usledili porazi od Lensa i Pari Sen Žermena, uz jednu obećavajuću pobedu od 4:0 protiv Sent Etjena.

Njihova prva utakmica u evropskom takmičenju jasno je podigla moral tima, pošto su zabeležili istorijsku pobedu od 2:1 u Ligi šampiona protiv Šturma iz Graca pre nego što su pobedili Tuluzu sa 2:0 i doneli im prve uzastopne pobede u sezoni.

Ipak, Brest je i u pobedi protiv Tuluza pokazao slabosti u poslednjoj trećini, jer očigledno su imali problema da stvore izgledne prilike za gol, mada su i bez njih uspeli da postignu dva pogotka.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više