"CRNO-BELI" MOGU DO PRVOG MESTA: Današnji rival razigranog velikana nije ostvario nijednu pobedu ove sezone

V.M.

30. 09. 2024. u 07:30

ZAVESU na sedmo kolo turske Superlige "spustiće" Kajzerispor i Bešiktaš koji se sastaju na "Kadir Has" stadionu od 19 časova.

Foto: Profimedia

Pored Galatasaraja i Fenerbahčea koji su glavni favoriti za titulu, tim za koji se pre početka sezone smatralo da može da se nosi sa njima je Bešiktaš, koji to i pokazuje u uvodnom delu prvenstva.

"Crno-beli" su neporaženi u Superligi do sada, ostvarili su četiri pobede uz remi i zaostaju šest poena za vodećim Galatasarajem koji je odigrao dva meča više od njih, tako da ukoliko slave na njima, mogu da se popnu na prvo mesto na tabeli.

To i ne čudi s obzirom na to kakva je imena Bešiktaš doveo preko leta, najviše se svakako izdvaja jedan od najboljih strelaca u istoriji Serije A, Ćiro Imobile, a tu i je veliki broj kvalitetnih fudbalera kao što su Rafa Silva, Žoao Mario, Gabrijel Paulista...

Gosti su napadački veoma raspoložena ekipa, na samo jednom ligaškom meču do sada nisu postigli dva gola i taj stil fudbala se sviđa navijačima koji su dali punu podršku menadžeru Đovaniju van Bronkhorstu i pored razočaravajućeg poraza od Ajaksa na otvaranju Lige Evrope (0:4).

Jedan od razloga za to je što je Holanđanin već osvojio jedan trijumf od kada je preuzeo ekipu i to na fantastičan način, pobedivši velikog rivala, ekipu Galatasaraja sa 5:0 u Superkupu Turske.

Odlični priliku za novi trijumf imaće već danas jer idu na noge Kajzerisporu, jednom od retkih timova koji nemaju nijedan trijumf ove sezone.

Domaćini se baš muče, osvojili su tri boda do sada, a pride su postigli samo pet golova i jedna su od najlošijih napadačkih ekipa u Superligi.

Poslednji meč Kajzeri je odigrao protiv Goztepea i izgledao je veoma loše, o čemu najbolje govori dosta ubedljiv poraz s rezultatom 0:3.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Hoseinija, Bajazita, Kadžamana i Uzodime, dok će kod gostiju meč propustiti Unsal i Artur Masuaku.

Istorijat međusobnih duela je na strani Bešiktaša koji je današnjeg rivala savladao četiri puta na poslednjih pet obračuna, mada vredi napomenuti da su prošle sezone na "Kadir Hasu" odigrali 0:0.

Danas očekujemo da "crno-beli" nastave sa dobrim igrama, kvalitetniji su tim, u boljoj su formi i verujemo da će rutinski slaviti.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više