LION JE POD VELIKIM PRITISKOM: Francuski velikan je pod imperativom pobede!

V.M.

26. 09. 2024. u 13:09

FUDBALERI Liona će u prvom kolu Lige Evrope ugostiti Olimpijakos na "Grupama stadionu" (21.00).

FOTO: Tanjug/AP

Nakon dve godine odsustva fudbaleri Liona se vraćaju na međunarodnu scenu, zauzeli su šesto mesto u Ligi 1 prošle sezone, što im je osiguralo igranje u grupnoj fazi Lige Evrope.

Navijači su bili uzbuđeni jer je klub ponovo krenuo u pravom smeru, međutim, start ove kampanje nije onakav kakav su se nadali da će biti. Ostvarili su samo jednu pobedu na uvodnih pet utakmica Lige 1, a posebno bolan poraz doživeli su proteklog vikenda od velikog rivala, Marselja (2:3).

Na prvi pogled, rezultat i ne deluje toliko strašno s obzirom na to da je Marselj jača ekipa, ali Lion je imao igrača više gotovo čitav meč, tačnije od petog minuta i čak je poveo početkom drugog poluvremena i jasno je zašto je poraz šokirao sve pristalice "dečaka".

Nadaju se da će u Evropi igrati znatno bolje, a prvi rival biće im akutelni osvajač Lige konferencija, ekipa Olimpijakosa koja je u finalu trećeg najjačeg evropskog takmičenja pobedila Fiorentinu (2:1).

Kao i Lion, "crveno-beli" ne pružaju dobre partije, iako su pobedili na nekoliko utakmica, na poslednja dva prvenstvena meča (Panetolikos, Aris) osvojili su samo jedan bod što je dosta slabo s obzirom na kvalitet koji Olimpijakos poseduje u odnosu na ostatak lige.

Sa klupe ih predvodi iskusni Hose Luis Mendilibar, čovek koji je osvojio dva evropska trofeja u karijeri, sa Olimpijakosom i Seviljom, tako da zna kako se igraju ovakva takmičenja i sigurno je da će ih dobro pripremiti za večerašnji meč.

Ipak, Lion mora da se "pere" pred svojim navijačima za poraz od Marselja i zbog toga tipujemo keca na sedmostrukog prvaka Francuske.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,93)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više