"CRNO-BELI" NE ZNAJU ZA PORAZ OVE SEZONE: Istanbulski velikan "puca" od samopouzdanja pred obračun sa četvorostrukim prvakom Evrope

V.M.

26. 09. 2024. u 10:25

U jednoj od najzanimljivijih utakmica današnjeg programa Lige Evrope, fudbaleri Ajaksa će na "Johan Krojf areni" ugostiti Bešiktaš (21.00).

Foto: Profimedia

Iako nisu u prvom krugu favorita, ovi rivali bi mogli da naprave ozbiljnu pometnju u Ligi Evrope, igraju veoma dobar fudbal i igraju na gol više, tako da mogu biti veoma neugodan protivnik ekipama poput Junajteda, Totenhema, Rome.. koji se smatraju glavnim pretendentima na osvajanje Lige Evrope.

Posebno u dobroj formi na startu sezone nalazi se Bešiktaš, istanbulski "crno-beli" ne znaju za poraz i vezali su osam utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Već su došli do jednog trofeja, i to na kakav način, pobedišvi branioca titule Galatasaraj sa 5:0 u Superkupu Turske.

Bešiktaš je preko leta doveo ozbiljne igrače poput Ćira Imobilea, Žoaa Marija i Rafe Silve, tako da i ne čude ovako dobri nastupi izabranika Đovanija van Bronkhorsta.

Sa druge strane, Ajaks je takođe u veoma dobrom ritmu, slavio je na tri od poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima i polako podiže formu.

Ajaks je veoma mlad tim, fali mu iskustva, ali ono što je bitno za njega je to da je znatno bolje otvorio sezonu nego što je bio slučaj prošle godine kada je prvi deo kampanje tavorio na samom dnu tabele Eredivizije.

"Konjanici" su napadački dosta raspoložena ekipa, vole da igraju na gol više, a isto važi i za Bešiktaš, tako da bi mreže trebale da se tresu na "Johan Krojf areni".

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više