ŠKOTSKI VELIKAN POLAKO DIŽE FORMU: Juri treću uzastopnu pobedu na veoma neugodnom gostovanju

V.M.

26. 09. 2024. u 09:25

DANAŠNjI program Lige Evrope otvoriće Malme i Rendžers koji se sastaju na "Eleda stadionu" od 18.45.

Foto: Profimedia

Švedski prvak je svoju evropsku avanturu započeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojima je dogurao do plej-ofa, međutim do grupne faze nije mogao jer ga je nadigrala Sparta iz Praga, tako da se morao "spustiti" u Ligu Evrope.

Nakon tog poraza od češkog velikana, Malme je podigao formu i sakupio je osam bodova na naredne četiri utakmica, a ono što je zanimljivo na njima je to da je ili postizao četiri ili nijedan gol. Savladao je Heken i Jurgorden sa po 4:0, dok je sa AIK-om, odnosno GAIS-om odigrao remije bez pogodaka.

Vredi napomenuti to da su "plavci" prvi u švedskom prvenstva nakon 24 odigrana kola sa osam bodova prednosti u odnosu na Jurgorden i sve su bliži osvajanju novog šampionskog naslova.

Malme je na poslednjih 17 utakmica kod kuće u svim takmičenjima ostvario 13 pobeda i trebao bi sa određenim samopouzdanjem da uđe u ovaj meč, mada poslednji put kada je igrao Ligu Evrope izgubio je svih šest utakmica u grupnoj fazi koja se tada igrala po drugačijem formatu.

Sa druge strane, Rendžers je dobro poznato lice u Ligi Evrope, pre par sezona je dogurao do samog finala u kojem je bolji od njega bio Ajntraht, dok je prošle godine u osmini finala poražen od Benfike.

Ipak, ovu kamapnju škotski predstavnik nije dobro započeo, Dinamo Kijev ga je rutinski eliminisao iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i tako okončao njegov san povratka među evropsku elitu, a nakon toga je usledio ubedljiv poraz od Seltika (0:3) u jednom od najvetrenijih derbija na svetu.

Rendžers već sada zaostaje pet bodova za Seltikom na tabeli Premiješipa i mora pronaći način da se "trgne" kako već u ranoj fazi sezone ne bi izgubio šansu za osvajanje titule.

Povratak na pobedničke staze ostvaren je pre 11 dana protiv Dandi junajteda (1:0), a zatim je savladan i Dandi u kupu (3:0), tako da Rendžers danas juri treću uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više