BASKIJCI NE LIČE NA SEBE: Nisu dali gol na četiri vezane utakmice, mogu li to "orlovi" iskoristiti

V.M.

25. 09. 2024. u 11:55

DANAS kreće Liga Evrope, a jedan od mečeva igra se na "Alijanc rivijeri" na kojoj će Nica ugostiti Real Sosijedad (21.00).

Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Nica je započela sezonu u promenljivoj formi, osvojila je sedam bodova u uvodnih pet kola što je možda ispod onog što je očekivala da će sakupiti pre početka kampanje, međutim Liga 1 je izuzetno ujednačenu na sredni tabele i "orlovi" zauzimaju veoma dobro sedmo mesto s obzirom na broj sakupljenih bodova.

Sigurno najbolju partiju do sada domaćini su pružili proteklog vikenda kada su više nego ubedljivo savladali Sent Etjen sa 8:0 što je podiglo atmosferu u ekipi uoči današnjeg meča što će im sigurno značiti na otvaranju Lige Evrope.

Zanimljivo je to da iako je povremeno nastupala u evropskim takmičenjima kroz istoriju, nije igrala protiv španske ekipe još od davne 1976. godine.

Što se tiče Real Sosijedada, on nije ni senka one ekipe koja je prošle godine nastupala u nokaut fazi Lige šampiona, baš se muči na startu La lige i ostvario je samo jednu pobedu na uvodnih sedam mečeva.

Nalazi se u donjem domu tabele i nije postigao nijedan gol na četiri uzastopne utakmice, što dovoljno govori o problemima u kojima se nalazi baskijski velikan.

Ipak, Sosijedad je tradicionalno uvek dobro igrao u evropskim takmičenjima, redovno prolazi grupne faze i po kladionicama je među pet glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenjima i pored slabih igara na startu kampanje.

Verujemo da je došlo vreme da Baskijci pronađu put do mreže, a kvota na gol-gol je odlična i vredi je probati.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,08)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više