BAJKA SE ZAVRŠILA: Đirona današnji meč dočekuje u negativnoj seriji od tri vezana poraza!

V.M.

25. 09. 2024. u 10:10

FUDBALERI Đirone pokušaće da prekinu niz od tri vezana poraza kada od 19 časova u utakmici sedmog kola La lige budu ugostili Rajo Valjekano na "Munisipal de Montoliviju" (19.00).

EPA

Đirona je prošle godine bila najveći hit La lige, dugo se borila za prvo mesto sa Realom, međutim, u završnoj trećini prvenstva je posustala i na kraju zauzela treće mesto, što je i dalje bio istorijski uspeh za katalonski klub.

Zahvaljujući tome domaćini su se plasirali u Ligu šampiona po prvi put, ali dobre igre glavnih igrača Dovbika i Savinja nisu prošle nezapaženo, tako da su za vreme prelaznog roka ostali bez svojih nosilaca igre.

Ti odlasci su "napunili kasu" kluba, ali igrače tog kvaliteta nije lako zameniti što Đirona i vidi na startu takmičarske godine koju nije dobro otvorila. Iako je septembar započela pobedom nad Seviljom (2:0), nakon toga je zapala u mini-krizu i doživela je tri uzastopna poraza na kojima je postigla samo jedan gol.

Proteklog vikenda izgledala je posebno loše protiv Valensije (0:2) i trener Mićel mora nešto promeniti kako bi "pokrenuo" svoje izabranike.

Sa druge strane, Rajo igra promenljivo na startu sezone i u prvih šest kola upisao je po dve pobede, poraza i remija.

Vredi napomenuti da je dosta dobro izgledao poslednje dve utakmice na kojima je pobedio Osasunu (3:1) i remizirao sa Atletiko Madridom (1:1).

Ono što je karakteristično za ekipu Raja je to da voli da igra na golove i igra gol-gol je bila prolazna na minule četiri gostujućeg sastava.

Prošle sezone, večerašnji rivali su odigrali tri međusobna meča i na svakom od njih je slavila Đirona, redom 2:1, 3:1, 3:0.

NAŠ TIP: 1X&GG (kvota 2,12)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više