KEC JE FIKS: Razigrani Holanđani igraju sjajno na startu sezone

V.M.

25. 09. 2024. u 09:10

JEDAN od brojnih mečeva grupne faze Lige Evrope igra se na "AFAS stadionu" gde će AZ Alkmar ugostiti Elfsborg (18.45).

Foto: Profimedia

AZ je sjajno započeo novu sezonu, osvojio je 16 bodova na uvodnih šest utakmica holandskog prvenstva i deluje da će biti glavni konkurent u borbi za titulu neprikosnovenom PSV-u koji je prvi na tabeli sa perfektnim učinkom (18 poena).

Ekipa iz Alkmara je i krajem prošle sezone igrala veoma dobro, a zasluge za to idu menadžeru Martenu Martinsu. Talentovani Belgijanac je kao igrač nosio dres domaćina, dobro poznaje klub i radi odličan posao od kada je preuzeo kormilo krajem januara ove godine.

Njegovi izabranici su napadački veoma raspoloženi uoči početka Lige Evrope, na poslednje tri utakmice su postigli čak 14 golova i nadaju se da će tu formu prenesti na po kvalitetu drugo najjače međunarodno fudbalsko takmičenje.

Što se tiče Elfsborga, on se nakon deset godina odsustva vraća u grupnu fazu evropskih takmičenja. Put do Lige Evrope nije bio lak za švedskog predstavnika koji je kvalifikacije započeo od prvog kola koje je igrao još u julu i redom je bio bolji od Pafosa, Šerifa iz Tiraspolja i Moldea.

Za vreme kvalifikacija, Elfsborg se uglavnom oslanjao na svoju čvrstu odbranu koja je sačuvala mrežu na pet od osam odigranih utakmica, ali nije se susrela sa ekipom kvaliteta AZ Alkmara i ovo će joj biti najteži zadatak do sada.

Gosti se nalaze u solidnoj formi pred današnji meč, vezali su četiri meča bez poraza, mada su ostvarili samo jednu pobedu u tom periodu uz tri odigrana remija.

Zdravstvena situacija je dosta dobra u obe ekipe, a jedini koji će zasigurno propustiti večerašnji susret je suspendovani Bruno Martins Indi.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više