ENGLESKA KUP-ROMANTIKA: Sin legendarnog golmana Liverpula dovodi "plave ptice" na Stamford bridž

O. M. 24. 09. 2024. u 14:58

ČELSI dočekuje Barou u šesnaestini finala engleskog Liga kupa. Utakmica se igra na Stamford bridžu od 20.45.

profimedia

Engleska je kolevka fudbala, što se možda ne vidi u rezultatima njihove reprezentacije, ali klupski fudbal beleži solidne rezultate. Da Englezi vole fudbal pokazuju i pažnjom koju posvećuju kup-takmičenjima, pa i kada se sastaju premijerligaši sa niželigašima.

Trakav slučj je i danas kada "plavci" dočekuju lidera Lige dva. Barou je posle pet kola prvi na tabeli četvrtog trazreda engleskog fudbala. Vezali su pet utakmica bez poraza. Menadžer im je Stiven Klemens. Čovek slavnog prezimena je sin legendarnog golmana Liveprula, Totenhema i engleske reprezentacije, Reja.

U prethodnoj rundi Liga kupa Barou je šokirao Derbi na svom "holker stritu", prelepom tradicionalnom engleskom stadionu koji prima šest i po hiljada gledalaca, mada je to nekada bilo više, pa je pre sedam decenija postavljen rekord od 17 000 gledalaca protiv Svonsija.

Barou je već petu sezonu u Ligi dva, a poslednje dve je bio veoma blizu ulaska u Ligu jedan, treći razred takmičenja u kome nije nastupao od 1969/70. Dve sezone pre toga su se plasirali u Ligu jedan, a istovremeno, te godine su poslednji put igrali u trećoj rundi Liga kupa.

Čelsi je, naravno, apsolutni favorit, ali je u nekoliko utakmica ove sezone (Siti i Palas kod kuće, Servet u gostima) pokazao neke slabosti. Ipak, to su sve ekipe daleko kvalitetnije od Baroua i ne treba očekivati čudo na "Stamford bridžu".

Trenutno se između ove dve ekipe nalaze 64 ekipe, ako bi se sve lige spojile u jednu i to je najveći jaz između dva suparnika u ovom kolu Liga kupa.

NAŠ TIP: 4+ (kvota 1,64)

Pogledajte više