"TIGROVI" SU VELIKI FAVORITI: Drugoligaš se neće lepo provesti u DŽedi

V.M.

24. 09. 2024. u 08:50

U šesnaestini finala saudijskog King kupa fudbaleri Al Itihada će ugostiti Al Ain (20.00).

Foto: Profimedia

Nakon što je osvojio titulu pretprošle sezone, Al Itihad ne uspeva da ponovi takve uspehe i kuburi sa nastupima i pored činjenica da ulaže veliki novac.

Prošla godina mu je bila jedna od lošijih u skorijoj istoriji i bilo je evidentno da su potrebne promene, a jedna od najvećih je bila ona na klupi jer je ekipu preuzeo čuveni francuski fudbaler Loran Blan, dok je od zvučnijih imena ekipu pojačao Stiven Bergvajn čiji je prelazak u Saudijsku Arabiju javno kritikovao selektor Holandije Ronald Kuman koji odbija da ga pozove da igra za "lale" zbog toga.

Što se tiče nastupa "tigrova" oni su solidno započeli sezonu, pobedili su na nekoliko utakmica, ali proteklog vikenda su imali prvi pravi ozbiljni test u vidu Al Hilala koji ih je u derbiju kola savladao sa 3:1, a posebno je ubitačan bio naš reprezentativac Aleksandar Mitrović koji je dva puta tresao mrežu.

Al Itihad sada fokus prebacuje na King kup koji mu je najbolja šansa za trofej jer će do titule teško doći, a u međunarodnim takmičenjima ne nastupa zbog slabih igara u prvenustvu prošle sezone.

Rival će mu biti drugoligaš Al Ain koji nije dobro započeo kampanju, ostvario je samo jednu pobedu na pet odigranih utakmica i jasno je zašto su "tigrovi" veliki favoriti na današnjem duelu, a mi smatramo da će tu ulogu i opravdati.

Ipak, kvota na fiks je premala, pa smo se odlučili za kombinaciju golova.

NAŠ TIP: UG 4-6 (kvota 1,77)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više