TREBALO BI DA BUDE GOLOVA: Ekipe koje otvaraju Ligu Evrope igraju izuzetno napadački fudbal

V.M.

25. 09. 2024. u 07:45

OVOGODINjŠI program grupne faze Lige Evrope otvaraju Bode Glimt i Porto koji se sastaju na "Aspmira areni" od 18.45.

Foto: Tanjug AP Photo/Marko Đoković

Kao i sva evropska takmičenja, Liga Evrope se od ove sezone igra po novom formatu. Grupna faza se sastoji od 36 ekipa koje su podeljene u osam šešira od po četiri tima i svaki tim igra protiv jednog protivnika iz svih osam šešira određenih žrebom.

To znači da je grupna faza produžena jer timovi igraju osam, umesto šest utakmica kao nekada, a takođe se pravi samo jedna tabela na kojoj se nalaze svi timovi i direktno dalje prolazi prvih osam na njoj.

Oni direktno idu u osminu finala, dok oni koji se nađu između devete i dvadeset četvrte pozicije igraju međusobne duele za preostala mesta u osmini finala.

Još jedna velika razlika je to što više nema "spuštanja" timova iz Lige šampiona, tako da Ligu Evrope igraju samo ekipe koje su tu od samog početka grupne faze takmičenja.

Što se tiče večerašnje utakmice, Bode Glimt je dobro poznat našoj publici jer je igrao plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde koju je pobedio u Norveškoj (2:1), ali tu prednost nije uspeo sačuvati na stadionu "Rajko Mitić" gde su crveno-beli slavili sa 2:0.

Ipak, "žuta horda" će ponovo igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, što je u poslednje vreme postala redovna pojava jer Bode raste iz godine u godinu i beleži sve bolje rezultate na međunarodnoj sceni.

Današnji duel domaćini dočekuju u ne baš dobroj atmosferi jer su za vikend doživeli poprilično ubedljiv poraz u meču sa Branom koji ih je u dominantnom stilu savladao s rezultatom 4:1, ali i pored toga Bode je prvi na tabeli norveškog prvenstva nakon 23 odigrana kola sa sedam poena prednosti u odnosu na Bran.

Sa druge strane, Porto je preko leta napravio velike promene u svom timu, a svakako najveća je ona na klupi jer je klub nakon sedam dugih godina napustio Seržio Konseisao.

Njega je zamenio talentovani Vitor Bruno koji radi odličan posao, već je osvojio svoj prvi trofej pobedivši Sporting u Superkupu Portugala, a nakon šest odigranih kola u Primeira ligi njegovi "zmajevi" zauzimaju drugo mesto na tabeli sa tri poena zaostatka u odnosu na vodeći Sporting kojih ih je jedini pobedio do sada.

Gosti izgledaju veoma dobro na terenu, imaju dosta mladih, talentovanih igrača i igraju napadački fudbal pod mladim stručnjakom, a isto važi i za Bode, tako da možemo očekivati veoma zanimljivu utakmica sa dosta golova na "Aspmira stadionu".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više