BILI SRBIN, HRVAT I BOSANAC... Dušan Tadić, Dominik Livaković i Edin DŽeko glavne uzdanice Murinja u Fenerovom pohodu na Ligu Evrope

O. M. 26. 09. 2024. u 07:45

POSLE razočaravajućeg poraza od Galatasaraja u "derbiju kontinenata", Fenerbahče će u četvrtak uveče otvoriti drugi front, u Ligi Evrope protiv Rojal Uniona.

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

"Žuti kanarinci" su prilično lako i ubedljivo poraženi od večitog rivala, sa 3:1 na svom Šukru Saradžoglu" stadionu, gde se igra i večerašnji meč protiv belgijske ekipe, koja u ovaj duel ulazi posle remija bez golova sa Standardom u Liježu.

Žoze Murinjo je preuzeo Fenerbahče u junu nakon što je napustio Romu u januaru, sa ambicijom da ove sezone igra dobro u Ligi šampiona. Međutim, eliminacija od Lila u kvalifikacijama naterala je domaćina da se okrene Ligi Evrope. Uprkos tom nazadovanju u avgustu, "kanarinci" su solidno započeli sezonu, ali su kasnije i tu popustili pa imaju već pet bodova zaostatka za vodećim Galatasarajem, koji posle šest kola ima maksimalan učinak.

"Lavovi" Okana Buruka su u subotu uveče naneli Fenerbahčeu prvi domaći poraz u sezoni, kada su golovi Lukasa Toreire, Drisa Mertensa i Gabrijela Sare doneli gostima pobedu od 3:1, uz počani pogodak "bosanskog dijamanta" Edina Džeka.

"Žuti kanarinci" su pre tog poraza bili u nizu od tri pobede u Super ligi, postigavši 10 golova u tri utakmice protiv Rizespora, Alanjaspora i Kasimpaše bez ijednog primljenog gola, zahvaljujući hrvatskom golmanu Dominiku Livakoviću na golu i dodkorašnjem kapitenu Srbije Dušanu Tadiću koji je postigao tri od tih deset golova i namestio još dva.

Trenutno, Fenerbahče ne može da računa na Brajta Osaija-Samuela, bivšeg napadača Kvins Park Rendžersa, za koga se očekuje da se vrati tek sledećeg meseca posle povrede stopala.

Rojal Union Sen Žiloa završio je drugi iza šampiona Klub Briža u belgijskoj Pro ligi prošle sezone, čime je obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Međutim, kao i  njihov današnji domaćin Fenerbahče, ispali su iz najvišeg razreda evropskog klupskog fudbala posle ukupnog poraza od 4:1 od Slavije iz Praga. Od tog poraza , "unionisti" su izgubili samo jedan od svojih pet mečeva u belgijkoj Pro ligi, ali su trenutno bez pobede u četiri meča, od kojih su tri završena bez golova protiv Sint Trojdena, Anderlehta i Standarda iz Liježa.

Posle osam odigranih utakmica u Pro ligi, Les Unionisti su na 12. mestu u grupi od 16 članova, samo jedan bod iznad Sint Trojdena, koji je na najnižoj poziciji za ispadanje.

Najbolji strelac tima Muhames Fuseini neće igrati na ovom meču zbog isključenja tokom poraza od praške Slavije u avgustu. Takođe, "unionisti" ne mogu da računaju na Henoka Teklaba, koji je polomio nogu i neće zaigrati pre početka naredne godine.

Fener i Rojal union sastali su se u osmini finala Lige konferencija pročetos, kada je turski tim izašao kao pobednik dvoboja, da bi već na narednoj stepenici bio zaustavljen od strane potonjeg osvajača, Olimpijakosa.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više