DESETKOVANA VALENSIJA DOČEKUJE OSASUNU: "Slepi miševi" jure drugu pobedu u nizu

O. M. 24. 09. 2024. u 09:10

VALENSIJA dočekuje Osasunu u prvoj utakmici sedmog kola španske La lige. Meč se igra na "Mestalji" od 19 časova.

foto: EPA

"Slepi miševi" su posle očajnog starta i pet kola bez pobede konačno slavili u prethodnoj rundi i to protiv Đirone, koja je ove sezone bleda senka one senzacije iz prošlog prvenstva.

Taj trijumf od 2:0 doneo je Valensiji beg sa poslednjeg meta koje je prepustila Las Palmasu. 

Upravo je današnji Valensijin rival Osasuna nanela poraz Las Palmasu od 2.1 i tako se popela na sedmo mesto na tabeli.

Valensija je osvojila samo jedan bod u prvih pet kola La Lige ove sezone, pretrpevši poraze od Barselone, Selte, Atletik Bilbaa i Atletiko Madrida tokom izuzetno teškog starta. Međutim, golovima Luisa Riohe i Danija Gomeza ekipa Rubena Barahe je izbrisala nulu iz kolone pobede.

"Slepi miševi" od 2019. godine nisu imali zapaženiji plasman u La ligi, a sudeći po početku ove sezone, malo je verovatno da će to uspeti ove sezone. Ipak, nije nemoguće da se Valensija umeša u borbu plasman u Ligu konferencija ili čak Evrope. Prošlu sezonu, Valensija je završila na devetom mestu sa osam bodova manje od sedmoplasiranog Betisa.

Valensija i dalje ne može da računa na svog glavnog napadača Huga Dura, ali je Dani Gomez postigao gol igrajući na sredini protiv Đirone i nastaviće na toj poziciji. Rafa Mir je i dalje suspendovan, a Hose Gaja, Haume Domenek i Muktar Diahabi nisu u konkurenciji jer se posle povreda još nisu vratili u formu, što znači da je Baraha u problemu da sastavi tim. 

S druge strane, Osasuna je dobro počela sezonu, sa tri pobede, jednim remijem i dva poraza u šest utakmica, što im je donelo 10 bodova i trenutno ih drži na sedmom mestu na tabeli. "Crveni" su u prva dva kola osvojili četiri boda, ali sukrajem avgusta pretrpeli težak poraz od Đirone. Ipak, oporavili su se i pobedili Seltu pred međunarodnu pauzu.

Nakon toga, Osasuna je 16. septembra izgubila od Rajo Valjekana sa 3:1, da bi se u subotu vratila na pobednički put pobedom od 2:1 protiv Las Palmasa.

Iker Munjoz i Kike Barha propustiće utakmicu zbog povreda, ali ostali su spremni. 

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 2,08)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više