NEĆE VALJDA OPET PREOKRET POSLE CRVENOG KARTONA: Parma u dva poslednja kola prokockala prednost

O. M. 21. 09. 2024. u 13:59

PARMA gostuje Lečeu u petom kolu italijanske Serije A.

FOTO: EPA

Leče je prošlog vikenda odigrao bez golova protiv Torina i tako stigao do četiri boda iz poslednje dve prvenstvene utakmice nakon pobede od 1:0 nad Kaljarijem.

Trener Luka Goti, čija ekipa trenutno zauzima 13. mesto, bio je "zadovoljan učinkom" posle žreba, ali želi da njegovi igrači budu konkretniji ispred protivnočkog gola, pošto su Apuljani postigli samo jedan pogodak u poslednjih sedam utakmica Serije A.

Taj pogodak protiv Kaljarija je bio tek četvrti put u poslednjih deset utakmica u domaćem prvenstvu da su domaćini postigli gol. Sada imaju šanse da pobede u uzastopnim mečevima Serije A na "Via del Mareu", prvi put od početka sezone 2023/24, kada su pobedili tri uzastopne.

To neće biti lako i zbog činjenice da je predstojeći protivnik Parma izašao kao pobednik u poslednja tri međusobna susreta Serije A.

Međutim, Parma je posle dva dobra rezultata, remija sa Fiorentinom i pobede nad Milanom, doživela dva baš teška poraza, ne u rezultatskm smislu, jer su oba bila za jedan gol, nego zbog načina na koji su pretrpljeni.

Protiv Napolija su sa igračem manje vodili sa 1:0 do zaustavnog vremena, a onda primili dva gola za tri minuta. Protiv Udinezea su prokockali vođstvo od 2:0 i opet sa igračem manje ostali kratkih rukava.

NA poslednjih osam međusobnih susreta ovih timova u Seriji A uvek su oba tima postizala gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Pogledajte više