TRENER DORTMUNDA U PROBLEMU: Zvezda tima van terena do kraja oktobra

O. M. 05. 10. 2024. u 08:22

BORUSIJA iz Dortmunda će Ali Upokušati da ostvari treću uzastopnu pobedu ove subote u Bundesligi kada putuje u goste Union Berlinu.

Foto: Profimedia

"Žuto-crni" su u prošlom kolu ubedljivo savladali ekipu Bohuma sa 4:2, čime su se samo delimično iskupili kod navijača za šokantan poraz od 5:1 protiv Štutgarta kolo pre toga.

Potpunu katarzu doživeli su pre nekoliko dana u Ligi šampiona kada su deklasirali škotske šampione Seltik ubedljivim trijumfom od 7:1 pred oduševljenim "žutim zidom" koji nije propustio ni ovu međunarodnu utakmicu da istakne svoje antiglobalističke i anti-UEFa stavove.

Ekipa Nurija Šahina je posle devet minuta bila izjednačena sa Seltikom, ali je Dortmund na poluvremenu vodio sa 5:1. Karim Adejemi je postigao het-trik u prvom poluvremenu kako bi pomogao svojoj ekipi da obezbedi drugu pobedu u Ligi šampiona. Da zbog povrede nije morao da napusti igru u 48. minutu ko zna na kom broju bi se zaustavili i on i Borusija.

Šahin je istakao da pobeda od 7:1 mora da postane standard za njegovu ekipu u budućnosti i uporedio njihov učinak u toj utakmici sa porazom od Štutgarta. 

Ove sezone, Dortmund je postigao 24 gola i primio sedam u osam takmičarskih mečeva, iako ima tek šesti najbolji ₓG koeficijent među 18 timova Bundeslige.

Hendikep za Šahina je što neće moći da računa na usluge Karima Adejemija do kraja oktobra zbog povrede zadnje lože, Đovani Rejna će se verovatno vratiti sredinom oktobra, dok je napadač Donjel Malen pod znakom pitanja zbog temperature.

Zbog ovih izostanaka, Šahin bi mogao da se odluči za Džejmija Bajno Gitensa, Džulijana Branta i Džuliena Duranvila da igraju iza isturenog napadača Serhua Žirasija.

Union Berlin je u poslednjoj utakmici doživeo poraz od Borusije Menhengladbah rezultatom 1:0, gde nije imao značajnije šanse. Zabeležio je samo 36 odsto poseda, ali je gol koji ga je koštap poraza primio tek u šestom minut nadoknade.

Menadžer Bo Svenson je izrazio nezadovoljstvo suđenjem na toj utakmicie, ističući dugo dodato vreme na kraju drugog poluvremena, ali je takođe priznao da je njegova ekipa loše reagovasla kod pobednonosnog gola "ždrebaca".

Ali Svenson može da bude zadovoljan generalnim učinkom svojih izabranika ove sezne, jer im je taj poraz prošle subote bio prvi u poslednjih sedam utakmica, tokom kojih su ostvarili četiri pobede i dva remija.

Domaćini imaju drugi najbolji odbrambeni učinak u ligi, primili su samo tri gola, ali su zabrinjavajuće postigli samo četiri, što ih svrstava među najslabije napade u ligi.

Union Berlin će do kraja oktobra ostati bez golmana Janika Štajna zbog povrede ramena zbog koje je bio van terena od početka avgusta. Napadač Ivan Prtajin i desni bek Josip Juranović verovatno neće biti na raspolaganju do sredine meseca, dok je Kevin Voland pod znakom pitanja zbog povrede kolena.

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,62)

Pogledajte više