DERBI DONJEG DOMA: Od ovih ekipa se očekuje da se grčevito bore za opstanak

V.M.

21. 09. 2024. u 10:10

U okviru petog kola engleske Premijer lige fudbaleri Lestera će na "King pauver stadionu" ugostiti Everton (16.00).

Foto: Profimedia

Ovo je obračun timova od kojih svi očekuju da se grčevito bore za opstanak, tako da ima poseban značaj, iako se nalazimo u uvodnom delu sezone.

Lester se posle godinu dana pauze ekspresno vratio u elitu, međutim preko leta je ostao bez svog ponajboljeg igrača Kirana Duzburija Hola, kao i trenera Enca Mareske koji je preuzeo Čelsi.

Ekipu je preuzeo Sajmon Kuper i može se reći da radi solidan posao jer su "lisice" osvojile dva boda u uvodne četiri utakmice i nalaze se izvan zone ispadanja, na 15. mestu uz gol-razliku 5:7.

Broj sakupljenih poena mogao je biti i veći jer je Lester u prošlom kolu vodio sa 2:0 protiv Kristal palasa, međutim nije uspeo da sačuva tu prednost, ali je odneo bod sa "Selhurst parka", nešto što bi sigurno "potpisao" pre utakmice.

Sa druge strane, Everton godinama već jedva opstaje u Premijer ligi, ali deluje da će mu ove sezone biti posebno teško da to učini jer izgleda pogubljeno na terenu i doživeo je četiri poraza do sada uz čak 13 primljenih golova, ubedljivo najviše od svih timova u ligi.

"Karamele" na trenutke igraju dobar fudbal, par puta su i imale prednost od dva gola razlike, međutim ne mogu da vežu čitavih 90 minuta kvalitetne igre i to je njihov najveći problem.

Situacija u redovima gostiju je postala još gora sredinom nedelje kada su poraženi u Liga kupu od Sautemptona na "Gudisonu" i jasno je da se menadžer Šon Dajš nalazi pod velikim pritiskom.

Danas očekujemo veoma ujednačenu, borbenu utakmicu i verujemo da Džejmi Vardi i družina neće dozvoliti Evertonu da odnese čitav plen sa "King pauver stadiona" i tipujemo duplu šansu na "lisice".

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,40)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više