POBEDA IM JE PREKO POTREBNA: "Pevci" moraju pronaći način da dođu do tri boda protiv gradskog rivala

V.M.

21. 09. 2024. u 09:10

U okviru petog kola engleske Premijer lige, Totenhem će u malom londonskom derbiju ugostiti ekipu Brentforda (16.00).

Foto: Profimedia

Totenhem nije dobro započeo novu sezonu, sakupio je samo četiri boda na isto toliko odigranih utakmica, a da stvar bude još gora u prošlom kolu poražen je od večitog rivala Arsenala u jednom od najvatretnijih engleskih derbija (0:1).

Taj rezultat je razočarao navijače pošto su "tobdžije" bile bez dva glavna vezna igrača (Odegard, Rajs) i očekivali su da njihovi miljenici po prvi put u poslednje tri godine savladaju Arsenal, ali do toga nije došlo.

Glavni problem "pevaca" u ova uvodna četiri kola je realizacija, oni su dobro izgledali na terenu na većini svojih utakmica, stvarali su šanse, ali jednostavno je napad podbacio na svakom meču sem na onom protiv Evertona (4:0).

Skupoceni centarfor Dominik Solanke se još nije upisao u listu strelaca, dok krilni napadači poput Džonsona, Vernera i Odobera nisu pokazali partije na visokom nivou i to je glavni problem ove ekipe.

Vredi napomenuti to da su "pevci" sredinom nedelje uspešno započeli avanturu u Liga kupu savladavši Koventri sa 2:1, doduše uz dosta muka i velikim preokretom u završnici meča golovima Spensa i Brenana Džonsona.

Sa druge strane, Tomas Frank ponovo pokazuje zašto ga mnogi smatraju za jednog od najboljih trenera u Premijer ligi. Iako je ostao bez svog najboljeg igrača Ajvana Tonija, on je uspeo to da nadoknadi svojim taktičkim sposobnostima i Brentford je u uvodna četiri kola osvojio šest bodova.

"Pčelice" su bile bolje od Palasa i Sautemptona, dok su poraze doživeli od znantno kvalitetnijih ekipa, Liverpula i Mančester sitija.

Gosti su takođe sredinom nedelje bili usšeni u Liga kupu, savladavši Lejton orijent rezultatom 3:1.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Ričarlisona i Odobera, dok će sa druge strane meč propustiti Dasilva, Henri, Hiki, Jensen i Visa.

Ono što je zanimljivo kod međusobnih duela ovih timova je to da je "iks" naješći ishod u skorijim obračunima i čak tri puta su remizirali na poslednjih pet obračuna uz po pobedu na obe strane.

Stil fudbala Brentforda ne odgovara Totenhemu, ali domaćini će imati veliku podršku sa tribina, a uz to igrači i trener Postekoglu znaju koliko je ova utakmica bitna i zbog toga očekujemo neizvensu pobedu sparsa koji su "pčelice" na "Totenhem hotspur stadionu" prošle sezone savladali sa 3:2.

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 2,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više