DERBI DANA IGRA SE NA "ETIHADU": Siti već sada ima izglednu priliku da pobedom nad "tobdžijama" napravi veliki korak ka tituli

V.M.

22. 09. 2024. u 07:30

DERBI petog kola Premijer lige igra se na "Etihadu" gde će Mančester siti ugostiti Arsenal (17.30).

FOTO: Tanjug/AP

Ovo je obračun timova koji su poslednje dve sezone vodili glavnu priču u borbi za titulu, a u oba slučaja ona je pripala Mančester sitiju koji je od dolaska Pepa Gvardiole na klupu postao nepremostiva prepreka za sve ostale ekipe u Premijer ligi.

Očekuje se da i ove godine današnji rivali budu na vodećim mestima na tabeli, a uoči ovog kola prva pozicija pripada Sitiju koji je izgledao sjajno na svakoj odigranoj utakmici i postigao je čak 12 golova do sada.

Najzaslužniji za to je neprikosnoveni Erling Holand koji je prvenstvo otvorio het-trikovima protiv Ispviča i Vest hema, uz gol protvi Čelsija, odnosno dva proteklog vikenda u duelu sa Brentfordom.

Sa druge strane, Arsenal takođe igra odlično, a to je najbolje pokazao protiv Totenhema u gradskom derbiju pre sedam dana kada je bez svoja dva ključna vezna igrača, Rajsa i Odegarda, izvojevao pobedu protiv na terenu svoj najvatrenijeg rivala (1:0).

Gol odluke postigao je Gabrijel nakon kornera Sake i po ko zna koji put se pokazalo da su "tobdžije" ubedljivo najopasnija ekipa u Premijer ligi što se tiče prekida.

Za razliku od Sitija koji je perfektan, Arsenal je imao jedan kiks u uvodna četiri kola i to pred svojim navijačima kada je remizirao sa Brajtonom, mada je tom ishodu kumovalo isključenje Rajsa početkom drugog dela igre zbog kojeg je engleski reprezentativac propustio derbi sa Totenhemom, ali će danas biti spreman da pomogne svojoj ekipi.

Vredi napomenuti i to da su današnji rivali preko nedelje nastupali u Ligi šampiona, igrali su protiv italijanskih ekipa Intera i Atalante, a zanimivo je da su oba meča završena bez golova.

Posebno se može reći da su se gosti provukli u Bergamu, pošto je Retegi promašio penal za Atalantu kao i veliki zicer nakon njega.

Dodatni motiv Sitiju na današnjem duelu može biti činjenica da prošle sezone nije nijednom pobedio Arsenal iz tri pokuašja. "Tobdžije" su bile bolje u Komjuniti šildu i na svom terenu u prvenstvu, dok je "Etihadu" viđen remi bez golova.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Boba, Akea i verovatno De Brujnea koji se povredio protiv Intera, dok će kod gostiju meč propustiti Odegard, Tomijasu, Tirni, Zinčenko i Merino.

Verujemo da će "građani" biti izuzetno motivisani i orni da se već sada odvoje na +5 u odnosu na Arsenal koji će gotovo sigurno prepustiti inicijativu rivalu i tražiti šanse iz kontri što mu je prošlo protiv Totenhema, ali protiv Sitija verujemo da to neće biti slučaj.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1(kvota 1,77)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više