LIVERPUL DOČEKUJE REDOVNU MUŠTERIJU: "Redsi" su današnjeg rivala savladali tri puta prošle sezone!

V.M.

21. 09. 2024. u 07:25

U tradicionalnom engleskom terminu od 16 časova po našem vremenu, fudbaleri Liverpula će na "Enfildu" u utakmici petog kola Premijer lige ugostiti Bornmut.

FOTO: Tanjug/AP

Dosta je znakova pitanja bilo u redovima Liverpula nakon što je Klop posle osam dugih godina napustio klub. Najveći je bio oko toga ko će zameniti čuvenog Nemca, a uprava se odlučila za Arnea Slota koji se nakon više nego uspešnog mandata na klupi Fejenorda otisnuo u odiseju na Ostrvo.

Za sada se može reći da je Holanđanin poprilično zadovoljio, "redsi" su osvojili devet bodova na uvodne četiri utakmice, a pride su i Ligu šampiona sredinom nedelje otvorili poprilično ubediljvom pobedom nad Milanom na "San siru" (3:1).

Među pomenutim trijumfima u Premijer ligi je i onaj u jednom od najvećih engleskih derbija, protiv Mančestera kojeg je Liverpul savladao sa 3:0 na "Old trafordu", a vredi napomenuti da je razlika na tom susretu mogla biti znatno veća po prikazanom na terenu.

Jedini "kiks" domaćini su imali upravo na "Enfildu" sa kojeg je nakon reprezentativne pauze tri boda iznenađujuće odneo Notingem forest. Jedini gol na meču na maestralan način postigao je Hadson Odoi, a siloviti napad Liverpula nije uspeo da poravna rezultat i jednostavno nije imao rešenja za odbrambeni zid Milenkovića i družine.

Problem za Arnea Slota ove sezone može biti rotacija, roster koji ima na raspolaganju nije veliki, a kako njegovi izabranici imaju veliki broj utakmici u domaćim kupovima i Ligi šampiona, Holanđaninu će biti izuzetno teško da dobro rotira ekipu kako bi konstantno beležio pozitivne rezultate.

Sa druge strane, Bornmut je u uvodnom delu kamapnje pokazao da bi ponovo trebao izostati iz borbe za opstanak, ekipa igrao veoma soldino pod trenerskom palicom Andonija Iraole i jedini poraz do sada doživela je u prošlom kolu protiv Čelsija na svom terenu (0:1), mada treba istaći da su "trešnice" bile ravnopravan rival "plavcima" kojima je tri boda bravurama na golu doneo Robert Sančez.

Pored tog meča, gosti su na uvodne tri utakmice upisali pobedu nad Evertonom uz remije sa Notingemom i Njukaslom.

Ipak, danas će imati najzahtevniji zadatak do sada i biće im izuzetno teško da odnesu bar jedan bod sa "Enfilda" jer tradicionalno igraju dosta loše protiv Liverpula koji ih je prošle sezone pobedio čak tri puta, dva puta ligi i jedanput u Liga kupu uz veoma impresivnu gol-razliku na tim mečevima, 9:2.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Eliota, dok bi meč trebao propustiti i blaže povređeni Alison, dok će gosti sigurno biti bez Adamsa, a pod upitnikom je Utara.

Smatramo da je Liverpul kvalitetnija ekipa i da će osvojiti tri boda, pogotovo jer će biti oran da "iksupi" punim tribinama "Enfilda" za poraz od Notingema, a za hrabrije bi predložili i da će oba tima dati po jedan gol jer je Bornmut ove sezone pokazao da je izuzetno opasna ekipa, pogotovo iz kontranapada.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,45)

PREDLOG ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,38)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više