NIKO KAO HARI KEJN I BAJERN: Nemački velikan obara rekorde i melje sve pred sobom!

V.M.

21. 09. 2024. u 07:55

U najčešće odigranoj utakmici Bundeslige fudbaleri Verdera će na "Veserstadionu" ugostiti Bajern Minhen (15.30).

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je prošlge godine prekinuta njegova dominacija nemačkim fudbalom, Bajern je ove sezone odlučio da se vrati na tron Budenslige i silovito je započeo sezonu.

Na uvodne tri utakmice Bavarci su osvojili maksimalnih devet bodova uz čak 11 postignutih golova, tako da ne čudi što današnji susret dočekuju na prvom mestu na tabeli.

Pored toga, Kompanijeva četa je više nego impresivno započela i nastup u Ligi šampiona jer je početkom nedelje postala prva ekipa u istoriji najjačeg evropskog takmičenja koja je postigla devet golova na jednoj utakmici pobedivši Dinamo iz Zagreba sa čak 9:2.

Čitava ekipa je igrala sjajno, ali najviše od svih istakao se Hari Kejn koji je positgao četiri gola i postao najbolji engleski strelac u istoriji Lige šampiona, oborivši još jedan rekord u svojoj sjajnoj karijeri.

Ako na to dodamo da je Kejn proteklog vikenda u pobedi nad Holšajn Kilom (6:1) ostvario het-trik, to znači da je postigao zapanjujućih sedam golova na poslednje dve utakmice i evidentno je da se sjajni centafor nameračio da osvoji prvi trofej u svojoj karijeri.

Pored toga što postiže veliki broj golova, Bajern i dalje ima problema u odbrani, na samo jednoj od četiri ovosezonske utakmice u svim takmičenjima nije primio gol, a ono što je zapanjujuće je to da u Bundesligi nije sačuvao svoju mrežu na gostovanjima još od novembra 2023. godine, ili ti na 13 vezanih utakmica, tako da će Kompani morati da poradi na tome sa njegovim izabranicima.

Danas će za rivala imati Verder, ekipu sa kojom su odigrali najviše utakmica u istoriji Bundeslige i ovo će biti 115. obračun dva nemačka velikana.

Ako pogledamo domaćina, on je veoma solidno otvorio novu kampanju i neporažen je u uvodna tri kola, a nakon uzastopnih remija sa Auzburgom i Dortmundom, proteklog vikenda je ostvario i prvu pobedu savlavaši Majnc sa 2:1, a dodatni značaj tom trijumfu daje činjenica da je poslednjih pola sata utakmice igrao sa igračem manje nakon isključenja Fridla.

Ukoliko uračunamo i prošlu sezonu, "zeleno-beli" nisu izgubili na četiri uzastopne domaće prvenstvene utakmice, tako da ukoliko i danas ostanu neporaženi to će biti prvi put da su tako nešto uradili pet puta zaredom još od 2019. godine, tako da je atmosfera u redovima ekipe iz Bremena na visokom nivou pred današnji meč.

Takođe, na poslednjem obračunu ovih timova Verder je slavio sa 1:0 na "Alijanc areni", mada je pre toga Bajern vezao četiri pobede na četvorostrukim prvakom Nemačke.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Fridla, Nabija Keite, Demana, Burka i Veljkovića, dok će kod gostiju meč propustiti Ito, Boj, Ibrahimović, Stanišić i Perec, dok je pod upitnikom Manuel Nojer koji je protiv Dinama izašao iz igre na poluvremenu.

Bajern je veliki favorit i verujemo da će to opravdati na "Veserstadionu", a za hrabrije bi dodali da će oba tima postići po pogodak zbog slabe igre defanzive Bavaraca.

NAŠ TIP: 2&3-6 (kvota 2,00)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 2,32)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više