"ČUDOTVORAC" PROTIV "SVOJIH": Prošle godine održao je Empoli u Ligi, sada to pokušava sa Kaljarijem

O. M. 20. 09. 2024. u 07:45

FUDBALERI Kaljarija i dalje traže prvu pobedu u Seriji A, dok će Empoli pokušati da nastavi niz bez poraza u petak uveče u prvoj utakmici petog kola italijanskog fudbalskog prvenstva.

Foto Profimedia

Domaćin je imao odličan start sezone, pošto je u prvom kolu Kupa savladao novog drugoligaša Kararezea sa 3:1, dok je u prvom kolu Serije A izborio remi bez golova protiv favorizovane Rome. Bod su osvojili i u drugom kolu protiv Koma, a onda su usledila dva poraza. Prvo minimalni od Lečea, a zatim i rezultatska katastrofa od 4:0 protiv Napolija.

Oba poraza desila su se u gostima dakle, dok je kod kuće skor znatno bolji, pobeda i dva remija. Međutim, Empoli igra odlično i kod kuće i na strani i to protiv kakvih rivala. Dva učesnika ovogodišnje Lige šampiona nisu uspela da pobede ovu ekipu, Juventus i Bolonja morali su da se zadovolje sa po jednim bodom. A šta da kažu fudbaleri Rome koji su uspeli i da izgube od ekipe koja se prošle sezone grčevito borila za opstanak.

Osim što je izgubio poslednje dve utakmice Kaljari je postigao samo jedan gol u četiri dosadašnja nastupa. Ekipa sa Sardinije je samo bod iznad poslednjeplasirane Venecije na tabeli.

Navijači "rosoblua" su navikli na loše startove, pošto Kaljari u poslednje dve sezone nije uspevao da dođe do pobede u prvih pet kola, a prošle godine je postigao samo jedan gol posle pet utakmica. 

Trener Kaljarija Davide Nikola suočiće se sa svojim bivšim klubom, a za taj duel imaće na raspolaganju sve igrače, osim možda nedovoljno oporavljenog Matea Pratija.

Nikola je inače prošle sezone iščupao Empoli koji je već jednom nogom bio u Seriji B i time se na neki način odužio tadašnjim poslodavcima za legendarnu sezonu 2016/17. kada je ispadanja spasao Krotone koji je na zimskoj pauzi imao dvocifren zaostatak upravo za Empolijem koji je na kraju ispao.

U međuvremenu, Nikola je ispadanja spasavao Salernitanu i Torino, pa s pravom nosi nadimak "čudotvorac" u Italiji.

S druge strane, "azuri" iz Empolija nikada do sada nisu prošli prvih pet kola Serije A bez poraza, ali sada imaju šansu.

Nikolin naslednik na klupi Roberto D'Aversa konačno preuzima klupu nakon što je odslužio suspenziju. 

Trener Empolija zbog povreda neće na raspolaganju imati Samuelea Perisana, Šimona Zurkovskog, Tajrona Ebuehija i Jakopa Fazinija. S druge strane, Norvežanin Ola Solbaken bi trebalo da se oporavi od povrede mišića i možda bi mogao da počne utakmicu sa klupe. Pošto je Fazini izašao, a Solbaken nije u potpunosti spreman, Jusef Maleh i Sebastijano Espozito bi trebalo da nastave da podržavaju Lorenca Kolumba.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: ✗ (kvota 3,25)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više