JUNAJTED PET GODINA BEZ POBEDE NA OVOM GOSTOVANJU: "Orlovi" su vezali četiri utakmice bez poraza u svim takmičenjima

O. M. 21. 09. 2024. u 10:01

Mančester junajted gostuje ekipi Kristal Palasa na "Selhurst parku" u petom kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra od 18.30 po našem vremenu.

Profimedia

Nastavlja se posrtanje Junajteda koji je u prva četiri kola ostvario polovičan učinak u prvenstvu, po dve pobede i poraza, uključujuči i onaj u derbiju protiv Liverpula. 

Ipak, ubedljiva pobeda u Liga kupu nad Barnslijem od čak 7:0, koja je usledila posle prvenstvene pobee od 3:0 nad Sautemptonom, malo je odigla samopouzdanje igrača, ali i ego menadžera Erika ten Haga koji je i tokom serija poraza bio imun na sve kritike.

Mnogi ljubitelji fudbala čudili su se prošle sezone kako težak poraz od 4:0 na ovom istom stadionu nije nadobudnog Holanđanina koštao otkaza, a neki navijači Mančestera možda će se nadati da se to opet desi, ne bi li konačno videli leđa Ten Hagu, iako se čini da uprava ima beskrajno poverenje u njega.

Činjenica je međutim da su navijači Junajteda bili prinuđeni da svoje ljubimce gledaju protiv Barnslija u trećerazrednom Kup-takmičenju u terminu predviđenom za Ligu šampiona. Bilo je i surovih šala na račun toga, poput one da je Junajted razbio Barselonu sa 7:0 u Ligi šampiona, jer su se šaljivdžije pretvarale da misle da se skraćenica "BAR" na ekranima odnosi na katalonskog giganta, a ne na trećeligaše iz Južnog Jorkšira.

Markus Rašford, Alehandro Garnačo i Kristijan Eriksen postigli su po dva gola protiv Barnslija, a sedmi je dodao Entoni sa bele tačke. Pomalo zaboravljeni Raford upisao se i protiv Sautemptona baš kao i nesrećni Garnačo, kome je u utakmici protiv Brajtona saigrač Džošua Zirkzi "poništio" čist gol tako što je iz ofsajda dirao loptu koja je svakako bila na neupitnoj putanji prema mreži. Junajted je zašravo zbog toga ostao bez jednog boda protiv "galebova", možda i sva tri jer je u tom trenutku bilo 1:1, a Brajton je pobedonosni gol postigao u trećem minutu nadoknade.

Viktor Lindelof, Tirel Malasija, Luk Šo i novajlija Leni Joro koji još nije debitovao su i dalje van terena. Junajted je dobio pojačanja povratkom Rasmusa Hojlunda i Mejsona Maunta treninzima, ali Ten Hag je najavio da će tek u poslednjem trenutku doneti odluku o njihovom učešću u današnjoj utakmici.

Nakon što su  odmarali protiv Barnslija, očekuje se da u se u startnih 11 vrate neki od igrača koje je Ten Hag odmarao (Andre Onana, Matijs de Light, Lisandro Martinez, Nusair Mazraui, Kobi Majino, Bruno Fernandes i Džošua Zirkzi, s tim što su neki od njih ulazili u igru u drugom poluvremenu), ali možda ne i svi, jer Junajted kroz četiri dana dočekuje Tvente u prvom kolu Lige Evrope

Kristal Palas je jedan od šest timova Premijer lige koji je i dalje bez pobede posle četiri utakmice ove sezone. Ovom klubu se od sezone 2017/18 nije desilo da posle prva četiri kola nema pobedu, a da stvar bude još čudnija, taj niz usledio je posle fantastičnog kraja prošle sezone u kojoj su vezali sedam utakmica bez poraza, uz samo jedan remi.

Nakon što su izgubili prva dva meča od Brentforda i Vest Hema, Palas je zaradio vredan bod remijem 1:1 sa Čelsijem pre reprezentativne pauze, a zatim je remizirao 2:2 protiv Lestera prošlog vikenda, iako je u 46. minutu gubio sa 2:0.

Sa dve pobede u Liga kupu, protiv Noriča i Kvins park rendžersa, Palas je zapravo u seriji od četiri utakmice bez poraza tako da sa dosta samopouzdanja ulazi u današnji okršaj, naročito imajući u vidu prošlu sezonu kada su "orlovi", osim već pomenute ubedljive pobede od 4:0 na "Selherst parku", današnjeg protivnika savladali i u Mančesteru kada je bilo "samo" 1:0. 

Junajted ovde nije pobedio od jula 2020. godine kada se zbog kovida igralo pred praznim tribinama. Ta crna serija jednom mora da se prekine, ali Ten Hagovi "crveni đavoli" jednostavno ne ulivaju poverenje, što se vidi i po kvotama za dvojku koje se kreće od 2,35 do 2,45. 

Kliknite na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više