TRADICIJA PROTIV FORME: "Crno-beli" redovno pobeđuju današnjeg rivala, ali domaćin je trenutno prvi na tabeli

V.M.

19. 09. 2024. u 08:34

NA otvaranju sedmog kola jermenskog prvenstva gledaćemo obračun između Vana i Noe koji se sastaju na "Gradskom stadionu" u Čarancevanu od 14 časova.

Foto: Profimedia

Noa je prošle sezone bila nadomak velikog iznenađenja i osvajanja titule, ali na kraju je poklekla i prepustila ju je Pjuniku koji ju je dva kola pre kraja pobedio u međusobnom duelu i tako se popeo na prvo mesto koje nije ispustio u samoj završnici prvenstva.

Ipak, to je bila veoma uspešna kampanja za "crno-bele" koji rastu iz godine u godinu, a novi veliki uspeh napravili su već na startu ove sezone jer su se po prvi put u svojoj istoriji plasirali u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja i igraće u Ligi konferencija.

Upravo zbog velikih obaveza u evropskim kvalifikacijama, današnji gosti su se odmarali u domaćem prvenstvu na dozvolu jermenskog fudbalskog saveza i odigrali su samo tri prvenstvene utakmice do sada.

Ligu su otvorili uzastopno pobedivši Širak i BKMA, ali taj niz je prekinut proteklog vikenda porazom od Ararat Jerevana (1:2).

Sa druge strane, Van je u uvodna dva kola osvojio samo jedan bod, ali nakon toga je zaigrao mnogo bolje i upisao je četiri uzastopne pobede zahvaljujući kojima se popeo na prvo mesto na tabeli.

Pored odlične napadačke igre, domaćini imaju i više nego impresivnu odbranu koja je "zaključala" prilaze svom golu i nije primila nijedan gol na poslednje tri utakmice.

Što se tiče međusobnih duela, istorijat je na strani Noe koja je današnjeg rivala savladala na minulih pet obračuna, a prošle sezone je bila bolja rezultatima 3:1 i 1:0.

Danas bismo blagu prednost dali gostima koji su kvalitetnija ekipa, ali domaćina ne smemo otpisivati i zbog toga predlažemo duplu šansu uz bar dva gola na meču, a za hrabrije bismo probali i nerešen ishod na koji je kvota odlična.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više