I JEDNI I DRUGI IMAJU PROBLEMA SA POSTIZANJEM GOLOVA: Baskijci ne liče na tim koji bi mogao napasti vrh tabele

V.M.

17. 09. 2024. u 10:00

NA otvaranju sedmog kola španske La lige fudbaleri Majorke će ugostiti Real Sosijedad (19.00).

Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Baskijski velikan nije na dobar način započeo sezonu, ostvario je samo jednu pobedu u uvodnih pet kola i nalazi se na razočaravajućem 16. mestu tabele La lige sa samo bodom prednosti u odnosu na Hetafe koji je prvi tim ispod crte.

Sosijedad nikako ne uspeva da ponovi nastupe iz prošle godine kada je bio u gornjem domu, a kako mu uskoro počinju obaveze u Ligi Evrope sve će mu teže biti da beleži dobre rezultate u prvenstvu.

Glavni problem čete Imanola Alguasila je postizanje golova, samo su tri puta tresli mrežu do sada i to je glavni razlog za slabe nastupe u uvodnom delu kamapnje.

Slične muke ima i Majorka, koja je takođe postigla samo tri gola, ali je nešto bolja defanzivno pa ima četiri boda na svom saldu i zauzima 13. mesto na tabeli.

Domaćini su takođe ostvarili jednu pobedu, ali su pored nje odigrali impresivan remi sa Realom (1:1) u prvom kolu La lige.

Ovi timovi su se četiri puta susreli prošle sezone, po dva puta u prvenstvu i kupu, a bolji je bio Sosijedad koji je ostvario dva trijumfa pored dva odigrana remija.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više