JURI SE PETA POBEDA U NIZU: "Cvet Šangaja" bi da sjajne igre u prvenstvu prenese na Ligu šampiona

V.M.

17. 09. 2024. u 08:41

U okviru prvog kola azijske Lige šampiona fudbaleri Šangaj Šenhue će dočekati Pohang (14.00).

Foto: Profimedia

Domaćin igra fenomenalno ove sezone u domaćem prvenstvu, vodi veliku bitku sa gradskim rivalom Portom za titulu. "Cvet Šangaja" doživeo je samo jedan poraz na 25 odigranih utakmica, ali to nije dovoljno za prvo mesto jer zaostaje dva boda za pomenutim Portom i očekuje nas veoma zanimljiva završnica kineske Superlige.

U međuvremenu, Šenhua nakratko mora prebaciti fokus na azijsku Ligu šampiona koja se od ove godine igra u novom formatu. Više nema osam grupa od po četiri učesnika, već su napravljene dve velike grupe, "istok" i "zapad" u kojima će biti po 12 klubova, od kojih će prvih osam proći dalje.

Ekipa iz Šangaja današnji meč dočekuje u seriji od četiri vezane pobede u svim takmičenjima, tako da je u ozbiljnom naletu i veliki je favorit protiv Pohanga na startu najjačeg azijskog fudbalskog takmičenja.

Što se tiče gostujućeg sastava, on nije u dobrom ritmu. Na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima ostvario je samo jednu pobedu, u kupu protiv Džedžu junajteda, i ne nalazi se u dobrom ritmu pred ovo teško gostovanje.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više