MONAKO STREPI OD SRAMOTE I NEGATIVNOG REKORDA: Barselona je trenutno najspremniji tim Evrope

O. M. 19. 09. 2024. u 08:44

MONAKO od 21 sat na svom "Luj Drugi" stadionu dočekuje ekipu Barcelone u okviru prvog kola Lige šampiona.

FOTO: Tanjug/AP

"Kneževi" su imali briljantnu prvu sezonu u Ligi 1 pod vodstvom Adija Hutera, završili na drugom mestu na tabeli, obezbedivši povratak u grupnu fazu Lige šampiona prvi put od sezone 2018/19.

Iako ovaj povratak na evropsku scenu dolazi sa velikim izazovom, meč protiv po mnogima trenutno najspremnijeg tima Evrope, Barselone, Monako ima razloga za optimizam. Sezonu su započeli neporaženi, sa tri pobede i jednim remijem, a njihov poslednji trijumf protiv Oksera rezultatom 3:0 dodatno je podigao moral u timu.

Monako je jedan od rivala našeg šampiona Crvene zbvzde, sastaće se u trećem kolu na "Marakani", a čekaju ih i teški ispiti protiv Arsenala, Aston vile i Intera u nastavku grupne faze. Mada im neće biti lako ni protiv Benfike i Bolonje, a bodovima se najviše mogu nadati u duelu sa zagrebačkim Dinamom, koji je debaklom u prvom kolu protiv Bajerna iz Minhena istakao kandidaturu za ulogu "topovskog mesa"

Ohrabrujuće za Monako je da su od španskih ekipa izgubili samo jedan od poslednjih devet mečeva kod kuće, uz sedam pobeda i jednu neodlučenu.

Ipak, ono što najviše brine trenera Hatera je niz od sedam uzastopnih poraza na "Luju Drugom" u Ligi šampiona. Još jedan izgubljen meč pred svojim navijačima postavio bi negativan rekord u istoriji takmičenja, kao najduži niz poraza kod kuće u Ligi šampiona.

S druge strane, Barselona dolazi u Kneževinu u zastrašujućoj formi. Ekipa Hansija Flika ostvarila je svih pet trijumfa u La ligi ove sezone, postigavši impresivnih 17 golova. Međutim, Barselona će biti oslabljena odsustvom Danija Olma, koji će odsustvovati četiri do pet nedelja zbog povrede tetive zadobijene u ubedljivoj pobedi protiv Đirone od 4:1.

Uprkos vrhunskoj formi, Barselona nije imala sjajan učinak na francuskom tlu, pošto je pobedila u samo dve od prethodnih devet utakmica (5 remija i 2 poraza), iako je jedna od tih pobeda bila protiv PSŽ-a prošle sezone.

Pobeda nad Monakom bi im donela 21. trijumf u 29 otvaranja Lige šampiona. A s obzirom da su u poslednje tri sezone u elitno takmičenje krenuli pobedama u kojima su postigli po pet golova, gledaoci i ovoga puta mogu da očekuju goleadu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više