KAKAV MEČ NA OTVARANJU LIGE ŠAMPIONA: Švajcarci šokirali favorita iako su bez pobede u domaćem prvenstvu

O. M. 17. 09. 2024. u 08:15

NOVA sezona Lige šampiona (u novom formatu) počinje u utorak, a u jednom od dva meča koji se igraju od 18.45 sastaće se Jang bojs i Aston Vila.

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Jang bojsa drugi put zaredom učestvuju u elitnom evropskom fudbalskom takmičenju, a ovo im je treći nastup u poslednje četiri sezone. Prethodnu sezonu završili su na trećem mestu u grupi sa Mančester sitijem, Lajpcigom i šampionom Srbije Crvenom zvezdom.

Ove sezone su učestvovali u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde su izazvali iznenađenje eliminacijom favorizovanog Galatasaraja. Pobedili su ih u oba meča, sa 3:2 kod kuće i 1:0 u gostima. Žoel Monteiro je bio jedan od ključnih igrača sa dva gola u prvoj utakmici kada su Bojsi tek u završnici i nakon što su stekli igrača više, došli do gola prednosti, iako su na poluvremenu imali plus dva.

U revanšu pobedonosni gol postigao je Virdžinijus, a nade Galatasaraja da u završnici utakmice može da dođe do preokreta ugasio je urugvajski veteran Fernando Muslera, zaradivši crveni karton.

Zanimljivo je da Jang bojsi još nisu upisali pobedu u domaćem šampionatu. U prva tri kola zabeležili su isto toliko poraza, da bi stvari tek malo popravili sa tri remija u naredna tri kola, pa su trenutno na poslednjem mestu na tabeli.

Pre nekoliko dana su se plasirali u osminu finala Kupa, pobedom na gostovanju trećeligašu Veveju.

S druge strane, igrači Aston Vile igraju sigurno na početku nove sezone. U prve četiri utakmice upisali su tri pobede. Savladali su Vest Hem sa 2:1, Lester 2:1 i Everton sa 3:2, dok je jedini poraz od Arsenala sa 2:0. Ipak, izabranici Unaja Emerija su se dobro borili protiv "tobdžija" pa se može reći da su zaslužili barem bod.

Fudbaleri Aston vile pokazali su karakter u pobedi protiv Evertona. Iako su u 27. minutu gubili sa 2:0, uspeli su da preokrenu rezultat. Oli Votkins je postigao prva dva gola, a pobedonosni je spektakularno postigao Džon Duran.

Vila je poslednji put učestvovala u elitnom takmičenju Evrope u sezoni 1982/83, kada je ispala u četvrtfinalu, pošto je godinu dana ranije osvojila veliki ušati pehar. Ova utakmica biće posebno emotivna za igrače i navijače Vile jer će se na njoj oprostiti od klupske legende. Gari Šou nije dočekao da vidi povratak Vile u takmičenje u kome je pre više od četiri decenije trijumfovala sa Šouom kao vođom navale.

Jang bojs nikada nije igrao protiv Aston vile, ali jeste čak 12 puta protiv engleskih ekipa u evrokupovima, a podatak koji se neće svideti njihovim navijačima glasi da nikada nisu uspeli da sačuvaju mrežu u ovim susretima.

Ipak, švajcarski prvak u poslednje vreme pruža dobre partije na svom stadionu u evropskim kupovima pa očekujemo da i večeras pruži dostojan otpor fudbalerima Astin vile.

Obe ove ekipe u drugom kolu imaće veoma težak zadatak, Švajcarce očekuje duel sa Barselonom, a Engleze sa Bajernom. Stoga je moguće da će i jedni i drugi učiniti sve da ostanu neporaženi, a malo veće šanse za to ipak dajemo Englezima.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: ☓2&GG (kvota 1,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više