SLOVENCI ZNAJU KAKO SA OVIM PROTIVNIKOM: Domaćin skoro godinu dana bez gola u takmičarskoj utakmici

O. M. 13. 10. 2024. u 11:29 >> 11:29

SLOVENIJA gostuje Kazahstanu u meču četvrtog kola Lige nacija. Ovaj meč igra se u okviru grupe 3 Lige B u ponedeljak od 15 časova na stadionu "Almati central".

Foto: Profimedia

Ove dve reprezentacije sastale su se pre nešto više od mesec dana i tada je Slovenija u Ljubljani ostvarila visoku obedu od 3:0. Time su "zmajčeki" potvrdili da im KAzahstan leži kao rival, jer su ih pobedili oba puta u kvalifikacijama za EURO 2024, kada je bilo 2:1 i u Sloveniji i u Kazahstanu.

Posle prva tri kola u grupi u kojoj kao favoriti slove Austrija i Norveška, Slovenija se dobro drži sa četiri boda, uz po jednu pobedu, remi i poraz, dok je Kazahstan posle iznenađujućeg remija bez golova as Norveškom pretrpeo dva ubedljiva poraza, bez postignutog gola i sa sedam primljenih.

KAzahstan je postigao samo četiri gola u poslednjih sedam utakmica, sve u prijatenjskim susretima koje su inače igubili. Poslenji gol u takmičarskom meču postigli su baš protiv Slovenije u kvalifikacijama za Euro, a od tada je prošlo skoro godinu dana.

Slovenija je uprkos porazu od Norveške ostala u igri za plasman u A ligu, a ako danas protiv Kazahstana ostvari bolji rezultat nego Austrija protiv Norveške preteći će ih na tabeli. S druge strane, ako ostvari baš ubedlji trijumf, a Austrija minimalnim rezultatom savlada Norvešku, eto Slovenaca na prvom mestu u grupi.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više