"CRNO-BELI" MOGU DO PRVOG MESTA: Nakon sedam odigranih utakmica jedina su neporažena ekipa u ligi!

V.M.

02. 09. 2024. u 09:35

POSLEDNjU utakmicu osmog kola rumunske Lige 1 odigraće Univerzitatea Kluž i Dinamo Bukurešt koji se sastaju na "Kluž areni" od 20.30.

Foto: Profimedia

Domaćin igra odlično na startu nove sezone, jedini je neporažen tim u ligi nakon sedam odigranih kola u kojima je sakupio 15 bodova i zauzima drugo mesto, koje danas lako može postati prvo jer je izjednačen po broju osvojenih bodova sa trenutno vodećim imenjakom iz Krajove.

Osnova odličnih rezultata "crno-belih" je čvrsta odbrana, primili su samo četiri gola do sada, a naspram toga su 12 puta pronalazili put do mreže rivala.

Takođe, vredi napomenuti da Univerzitatea igra odlično i kod kuće i na dva odigrana meča pred svojim navijačima upisala je pobede protiv Hermanštata i Šepšija (3:1 i 3:0).

Sa druge strane, Dinamo je jedva izbegao relegaciju prošle sezone, dok ove igra znatno bolje i trenutno je treći na tabeli sa 12 bodova na svom saldu.

Igraju veoma ofanzivan, otvoren fudbal sa velikim brojem pogodaka, a najbolje o tome svedoči njihova gol-razlika, 16:10, i na njihovim mečevima pada najviše golova u čitavoj ligi.

Ono što je zanimljivo na duelima ovih timova je to da često igraju remije i čak tri puta su odigrali nerešeno na poslednjih pet međusobnih susreta.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više