LAK ZADATAK ZA ŠAMPIONA: Siti bi mogao dobrano da "napuni" mrežu "traktorista"

V.M.

24. 08. 2024. u 11:15

U okviru drugog kola Premijer lige fudbaleri Mančester sitija će na "Etihadu" ugostiti Ipsvič (16.00).

FOTO: Tanjug/AP

Četvorostruki uzastopni šampion je u stilu započeo odbranu titule, pobedivši Čelsi sa 2:0 na "Stamford bridžu" golovima Erlinga Holanda i Matea Kovačića.

Siti je izgledao dosta dobro na tom meču iako je bio bez svog glavnog igrača Rodrija koji je dobio produženi odmor nakon Eura. Španac će se uskoro vratiti na teren, a pored njega "građani" će biti jači za Ilkaja Gundogana koji se nakon godinu dana provedenih u Barseloni vratio na "Etihad".

Iako su mnogi spominjali da očekuju da dođe do "zasićenja" u Sitiju, ne deluje da će Gvardiola dozvoliti da se to dogodi i očekuje se da se ponovo bore za sam vrh tabele i petu uzastopnu titulu.

Danas bi trebali rutinski doći do tri boda, pošto na "Etihad" dolazi novopromovisani Ispvič koji je uz Lester glavni kandidat za ispadanje iz Premijer lige.

"Traktoristi" jestu uložili novac preko leta, doveli su nekoliko veoma solidnih igrača, ali trebaće im vremena da se uigraju i realno je da bodove traže na nekom drugom gostovanju.

U prvom kolu četa Kirana Mekene se borila protiv Liverpula prvih 45 minuta, ali u nastavku igre su "redsi" preuzeli primat i rutinski slavili sa 2:0.

NAŠ TIP: 1-1&3-6 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više