PROŠLI DUEL OVIH TIMOVA JE UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA: "Crno-beli" žele da povrate poziciju u vrhu srpskog fudbala

O. M. 28. 07. 2024. u 09:53

FUDBALERI subotičkog Spartaka ugostiće ekipu Čukaričkog na Gradskom stadionu u Senti, ove nedelje od 21.00.

FOTO: M. Vukadinović

Drugo kolo fudbalskog prvenstva Srbije donosi neobičnu situaciju. Tri utakmice ove runde nacionalnog šampionata biće odigrano na "neutralnim terenima", a to je trebalo da bude slučaj sa još dve koje su odložene.

Subotički Spartak, niški Radnički i OFK Beograd neće biti domaćini na svojim stadionima, niti u svojim gradovima i mestima, a isto je trebalo da bude slučaj i sa utakmicama Vojvodina - Novi Pazar i IMT - Radnički Kragujevac, koje su u međuvremenu odložene.

To su neki novi tokovi u srpskom fudbalu, a sve je zapravo počelo još u prvom kolu kada je Partizan "gostovao" na svom stadionu u Humskoj gde ga je "dočekao" Napredak, dok je kragujevački Radnički postao, poput svog imenjaka iz Niša, "leskovački".

Inače, Spartak je u prvom kolu gostovao u Novom Pazaru, gde je u završnici meča, poslednjih sedam minuta plus nadoknada, uspeo da smanji visoko vođstvo domaćina na "podnošljivih 3:2. Odbrana Subotičana nije imala rešenje za nekadašnjeg reprezentativca Srbije Adema Ljajića koji je blistao sa dva gola i asistencijom na ovom meču. Poraz su ublažili veteran Vojo Ubiparip i Nigerijac Kolins Atule.

Čukarički je u prvom kolu kao domaćin savladao niški Radnički sa 2:0. Golove su postigli Đorđe Ivanović i Mihajlo Cvetković.

"Brđane je u ovom prelaznom roku napustio levokrilni napadač Luka Adžić koga je na toj poziciji zamenio kiparski internacionalac Marinos Cionis. Inače, Adžić je obeležio prethodni duel Čukaričkog i Spartaka i to sa dva gola koja je postigao direktno iz kornera!

To ipak nije bilo doboljno "belo-crnima" za pobedu pošto su u nastavku "plavi golubovi" stigli do izjednačenja preko Martinovića i Ubiparipa.

Čukarički je u novu sezonu ušao posle loše završnice prošle kada su "brđani"sa tri poraza u poslednja tri kola ostali i bez evropskih kvalifikacija. 

Ove sezone klub želi da se vrati u vrh srpskog fudbala, a ako se po jutru dan poznaje imaju navijači "belo-cenih" čemu da se nadaju. Pre pobede u prvom kolu, Čuka je odigrala nekoliko pripremnih utakmica, a primila je samo jedan gol, u remiju 1:1 sa mađarskim MTK iz Budimpešte.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 2 (kvota 2,05)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više