DOMINACIJA SE NASTAVLJA: "Crvene đavole" niko ne može da zaustavi!

V.M.

19. 07. 2024. u 11:35

FUDBALERI Al Ahlija će na kratko "pauzirati" svoj pohod na titulu i prebaciti fokus na Kup Egipta gde će u šesnaestini finala ugostiti ekipu Aluminijuma na "Al Salam stadionu" u Kairu (19.00).

Foto Profimedia

Neprikosnoveni Al Ahli ponovo pokazuje da je najbolji tim u Egiptu, igra fantastičan fudbal i ne zna za poraz više od tri meseca kada je bolji od njega bio Zamalek (1:2).

Posle tog susreta, "crveni đavoli" su ušli u neverovatnu seriju, vezali su čak 17 utakmica bez poraza i na njima su upisali više nego impresinvih 15 pobeda, 11 uzastopnih uoči današnjeg meča.

Zahvaljujući njima ponovo su preuzeli primat u domaćem prvenstvu, iako su trenutno drugi sa pet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Piramids, odigrali su tri meča manje od njega i s obzirom na formu ne bi trebali imati problema sa preuzimanjem prvog mesta.

Pored toga, ove sezone su već osvojili afričku Ligu šampiona, a imaju i priliku za popularnu tripletu jer im dobro ide i u Kupu Egipta.

Do sada u kupu nisu imali težih rivala, a to neće biti slučaj ni danas jer igraju protiv Aluminijuma.

U pitanju je drugoligaš koji se nalazi na sredini tabele divizije "A" i realno gledano šanse su veoma male na ovom gostovanju.

Poslednji međusobni meč današnji rivali su odigrali pre osam godina takođe u kupu i tada je Al Ahli slavio rezultatom 6:0, a mi očekujemo novi rutinski trijumf najtorfejnijeg kluba na svetu.

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,62)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više