ŠAMPION POSRNUO U DERBIJU: Kruzeiro želi direktno u Kopa Libertadores

O. M. 20. 07. 2024. u 08:15

ŠAMPION Brazila Palmeiras dočekuje Kruzeira u 18. kolu Serije A. Utakmica se igra s početkom dva sata posle ponoći po našem vremenu na stadionu "Alijanc parke".

FOTO: Profimedia/ IMAGO

Drugoplasirani Palmeiras se vraća u akciju Brazila protiv Kruzeira na "Alijanc parkeu" u subotu, nakon što je u sredu izgubio prvo mesto na tabeli u direktnom okršaju sa Botafogom.

"Verdao" je skliznuo tri boda iza "Foga" posle minimalnog poraza od 1:0, a cilj im je da izbegnu da se taj jaz poveća kada se suoče sa šestoplasiranim timom lige koji sa svoje strane želi da se umeša u borbu za plsamna u Kopa Libertadores.

Izabranici Abela Fereire nisu uspeli da ostvare treću uzastopnu pobedu protiv Botafoga, izgubili su od ekipe Artura Žorža golom Tikinja Soareša u 56. minutu.

Epilog toga je da "Alviverde" sada imaju tri boda manje od izazivača, koji pokušavaju da preotmu titulu Palmeirasu koji je prošle sezone u foto-finišu prvenstva postao prvak, iako je Botafogo veći deo sezone bio lider.

To je bio prvi put da "Verdao" nije uspeo da pronađe mrežu u ligi od poraza od 3:0 od Fortaleze krajem juna, čime je prekinut klupski niz od četiri uzastopna meča sa postignutim bar jednim golom u ligi.

Kruzeiro nastoji da izbegne da postane sedma ekipa koja je poražena na gostovanju Palmeirasu ove sezone, ali njihovi neveseli rezultati na strani ulivaju malo nade navijačima da će se to i desiti.

Iako je poslednji njihov meč u gostima završio rezultatom 2:0 protiv desetorice igrača Gremija, to je bio tek drugi trijumf ove ekipe u gostima u sezoni.

Do sada su ljudi Fernanda Sibre bili poraženi u tri uzastopne utakmice u gostima — izgubivši 4:1 kod Baije, 2:1 od Flamenga i 1:0 od Krisijume — što sugeriše da je poslednja pobeda u gostima bila izuzetak a ne pravilo ili što bi naš narod rekao - i ćorava koka ubode zrno.

I pored tako lošeg bilansa u gostima trenutno su na šestom mestu — što garantuje kvalifikacije za Kopa Libertadores, ali oni žele jedno od prva četiri mesta koja vode direktno u grupnu fazu.

Za ekipu koja je prošlu sezonu završila 14. mestu, ova godina predstavlja nesumnjivo poboljšanje od kada je Seabra zamenio Nikolasa Larkamona početkom aprila, a nade navijača "Rapose" rastu da će se njihovi ljubimci vratiti u Kopa Libertadores po prvi put od sezone 2018/19.

Posao bi mogla da im olakša činjenica da je Palemiras oslabljen neigranjem mlade zvezde Estevaa Vilijana koji je zadobio povredu protiv Botafoga.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više