SLOVENAČKI ŠAMPION JE U NALETU: "Grofovi" su napadački veoma raspoloženi

V.M.

16. 07. 2024. u 09:34

SLOVENAČKI šampion Celje je u prvom susretu dvomeča pobedio Floru s rezultatom 5:0, tako da današnji revanš nema preveliki takmičarski značaj, domaćin samo matematički nije osigurao plasman u drugu fazu.

Profimedia

Pre samog starta ovog dvomeča bilo je jasno da je Celje bolja ekipa, a to je samo potvrđeno u Estoniji pre sedam dana kada je slovački šampion više nego ubedljivo slavio. Dominirao je tokom čitavog meča, a pitanje pobednika bilo je rešeno kada je na poluvremenu vodio s 3:0, uprkos tome što je promašio penal u 21. minutu.

Popularni "grofovi" su defintivno tim u usponu, u poslednjih par godina su postali redovan konkurent za titulu u Sloveniji, a sada će gotovo sigurno po drugi put u svojoj istoriji zaigrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sa druge strane, dan nakon poraza na prvom susretu menadžer Norbert Hut je podneo ostavku, a kako uprava još nije pronašla trajnu zamenu, ekipu će večeras voditi doskorašnji trener omladinaca Tavi Vik.

Pored razočaravajućeg poraza od Celja, gostima ne ide dobro ni u domaćem prvenstvu gde su trenutno treći i zaostaju velikih 15 bodova za vodećom Levadijom.

Ukoliko se ne desi veliko čudo, Flora će se "spustiti" u kvalifikacije za Ligu konferencija gde će izvesno igrati sa Virtusom koji danas juri šest golova zaostatka protiv FKSB-a.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više