POSLE PET GODINA JURGORDEN IMA OZBILJNE ŠANSE ZA TITULU: Ukoliko danas slavi znatno će se približiti prvom mestu

V.M.

14. 07. 2024. u 09:50

DANAŠNjI program švedskog prvenstva otvoriće Jurgorden i Varnamo koji se od 15 časova sastaju na "Tele2 areni" u Štokholmu.

Foto: Profimedia

Od kada je 2019. godine osvojio svoju poslednju titulu, Jurgorden nije imao ozbiljnije pohode na titulu, 2022. je bio drugi mada je tada Heken rutinski osvojio titulu, ali deluje da ove sezone domaćin ima tim za najveće uspehe.

Iako je trenutno treći, zaostaje sedam bodova za vodećim Malmeom od kojeg je odigrao dva meča manje, tako da ukoliko na njima slavi ozbiljno će se uključiti u bitku za prvo mesto.

Zanimljiva stvar kod dvanaestostrukog šampiona Švedske je to da bolje igra na strani nego kod kuće. Na svom terenu je sakupio 13 poena na sedam mečeva, mada je poslednji put na "Tele2 areni" doživeo ubedljiv poraz od Hamarbija (0:3) kojim je prekinut niz od tri vezana trijumfa pred svojim navijačima.

Generalno gledano, nalaze su u dobroj formi, taj neuspeh protiv Hamarbija bio im je jedini na minulih pet utakmica na kojima su uz njega ostvarili četiri pobede.

Sa druge strane, Varnamo ima ozbiljne oscilacije u igri, igra po principu pobeda-poraz i na poslednjih pet utakmica je ostvario tri pobede uz dva poraza, a kako je proteklog vikenda savladao Geteborg (2:0), sada bi trebalo da je vreme za novi poraz ako je verovati njegovoj formi.

Kao što je slučaj sa domaćinom, Varnamao igra bolje u gostima, čak 13 od svojih 17 bodova je osvojio na strani i jedna je od najboljih gostujućih ekipa u ligi.

Ipak, danas će biti na ozbiljnom testu jer je napad Jurgordena među najboljima u ligi, postigao je 27 pogodaka i u proseku trese mrežu rivala više od dva puta po utakmici.

Varnamo je prošle sezone slavio na "Tele2 areni" rezultatom 2:1, tako da nešto opreznije predlažemo duplu šansu na domaćina uz golove.

NAŠ TIP: 1X&|1+(kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više