VREDI PROBATI! Kvota na Molde protiv novajlije je više nego primamljiva

V.M.

13. 07. 2024. u 12:40

FUDBALERI Moldea će danas od 17 časova na "Frederikštad stadionu" tražiti treću uzastopnu ligašku pobedu.

Foto: Profimedia

NAŠIako Bode Glimt neprokisnoveno dominira norveškim fudbalom, Molde radi sve što je u njegovoj moći da održi korak za liderom i nakon 14 odigranih utakmica zauzima treće mesto i zaostaje šest bodova za "žutom armijom".

Gostujući tim je posebno podigao formu u poslednje vreme i u protekla četiri kola ostvario je tri pobede uz remi, tako da se nalazi u sjajnom rimu pred današnji meč.

Poslednja dva meča odigrao je protiv Lilestera i Tromza koje je savladao s 3:0, odnosno 2:0 i ponovo je potvrdio da je u pitanju jedna od najboljih napadčkih ekipa norveške elite pošto je postigao čak 30 golova do sada i jedino je Bode efikasniji od njega (32 pogotka).

Danas mu neće biti lako jer će za rivala imati Frederikštad koji je jedno vreme bio u samom vrhu, ali je pao u formi i sada se nalazi na petoj poziciji. 

Ugrao je sjajan fudbal sve do kraja maja kada je zapao u krizu iz koje nikako da izađe i na minula četiri meča osvojio je samo dva boda što objašnjava zašto je pao na tabeli.

Napad je postao problem za domaćina koji je postigao samo dva gola na tim mečevima što je veoma slabo.

Ipak, vredi napomenuti da se Frederikštad ove sezone nakon 12 godina vratio u elitu, tako da je pad u nastupima bio očekivan i treba pohvaliti sjajan način na koji su započeli svoju povratničku kampanju.

Momentum i forma su na strani Moldea i očekujemo rutinsku pobedu izabranika Erlinga Moa.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,25)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više