NISU PRVOLIGAŠI, A IGRAJU KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE: Osvajačima rumunskog kupa se ne piše dobro na današnjem meču

V.M.

11. 07. 2024. u 10:35

U prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Pakša će ugostiti Hunedoaru (19.00).

Foto: Profimedia

Pakš je prošle sezone igrao dosta dobar fudbal, ali nije mogao da izdrži tempo nametnut od strane eventualnog šampiona Ferencvaroša i na kraju se morao zadovoljiti drugim mestom.

To je značilo da je obezbedio mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope u kojima će igrati drugi put u svojoj istoriji. Prvi put je to učinio pre 12 godina i tada je dogurao do trećeg kola u kojem ga je savladao Harts.

Što se tiče ove sezone, Pakš se naporno pripremao za nju i odigrao je čak pet prijateljskih utakmica, tako da je fizički i te kako spreman za evropsku avanturu.

Na tih pet utakmica upisao je tri pobede uz poraz i remi, a zanimljivo je to da je taj nerešeni meč odigrao sa novopečenim srpskim superligašem, Jedinstvom iz Uba (0:0).

Sa druge strane, Hunedoara je iznenadila sve osvajanjem Kupa Rumunije, u pitanju je drugoligaška ekipa koja je tako napravila ogroman uspeh i osvojili svoj prvi veliki trofej u istoriji kluba.

Iako su zauzeli drugo mesto u drugoj ligi, zbog finansijskih problema će i ostati tamo jer nisu imali novca da plate licencu potrebnu za igranje u eliti.

Ovu sezonu nisu započeli dobro, doživeli su dva poraza na pripremama, a uz to su izgubili i finale Superkupa protiv FKSB-a (0:3).

Pakš je veliki favorit na večerašnjem susretu i očekujemo da to opravda pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više